15 Temmuz milattı

Bilal Erdoğan, “Son 150 yılda maalesef bir çok değerimizden uzaklaştırıldık. Ama 15 Temmuz’da kendi değerlerimizle geleceğimizi inşa edeceğimiz özgüvene sahip olduğumuzu gördük” dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ağustos 2016 Güncelleme 25 Ağustos 2016, 00:00
15 Temmuz milattı

İÇİNDEKİLER

Küçükçekmece Belediyesi'nin ev sahipliğinde yarın başlayacak Etnospor Kültür Festivali öncesi konuşan Bilal Erdoğan, "Geleneksel sporların halkla buluşması için yola çıktık. Son 150 yılda maalesef bir çok değerimizden uzaklaştırıldık. Sadece sanatta değil her alanda Türkiye'nin geleceğinin bu değerleri tekrar kazanarak kurulacağını düşündük. Bu topraklarda 1000 yıllık geçmişimiz, gelenek ve göreneklerimiz var. Aslında bunlar DNA'mızda olan değerler. Ama maalesef bize başka değerler dayatıldı. Ama 15 Temmuz'da kendi değerlerimizle geleceğimizi inşa edeceğimiz özgüvene sahip olduğumuzu gördük" dedi.

FESTİVAL 3 GÜN SÜRECEK
Küçükçekmece'deki Bezirganbahçe Meydanı'nda kurulan özel alanda gerçekleştirilecek Etnospor Kültür Festivali, yarın başlayacak ve 3 gün sürecek. Organizasyonda, geleneksel Türk sporlarından; mangala, kökbörü, kuşak güreşi, aba güreşi, atlı cirit, atlı okçuluk, aşık oyunu, şalvar güreşi, mas güreşi, yaya okçuluğu ve yağlı güreş müsabakaları gerçekleştirilecek.

GELENEKSEL SPORLAR iSTANBUL'DA YAŞAYACAK
İstanbul'da yarın başlayacak Etnospor Kültür Festivali'nde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Geleceğe doğru atılacak başarılı ve önemli adımların ilki bu organizasyon olacaktır. Geleneksel spor dallarımız bizim kenara atacağımız şeyler değil; yaşatmamız gereken değerlerimizdir" dedi.