PARAsaray

H.Berlin’de 490 bin Euro kazanan Tolga Ciğerci‘nin Galatasaray’daki maaşı 2 milyon Euro olacak. Serdar Aziz ise maaşını 1.3 milyon’dan 2 milyona çıkardı. Eren Derdiyok, Emrah Başsan ve Ryan Donk transferlerinde de tablo değişmedi. UEFA'dan 1 yıl men cezası alındığı bir dönem Galatasaray yönetiminin yaptığı bu sözleşmeler herkesi şaşkına çevirdi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ağustos 2016 Güncelleme 11 Ağustos 2016, 01:55
PARAsaray

İÇİNDEKİLER

Yaşadığı ekonomik krize rağmen oldukça hareketli bir transfer dönemi geçiren Galatasaray yönetimi yaptığı flaş hamlelere rağmen yine eleştirilerin odağında. Bunun nedeni ise yeni transferlerle yapılan sözleşmeler... Sarı-Kırmızılılar'a özellikle son dönemde imza atan futbolcuların yaşadığı maaş artışı "yok artık" dedirtecek cinsten. Bunun en sıcak örneği ise Tolga Ciğerci oldu. Almanya'dan gelen gurbetçi futbolcu, Hertha Berlin'de 490 bin Euro garanti ücret alıyordu. Fakat Galatasaray'la 3 yıllık sözleşme imzalayan Tolga bu sezon tam 2 milyon Euro kazanacak. Aynı şekilde 4.5 milyon Euro borservis bedeliyle Bursaspor'dan transfer edilen Serdar Aziz ise 1.3 milyon Euro olan maaşını 2 milyon Euro'ya çıkarmayı başardı. Kasımpaşa'dan 1.7 milyon Euro alan Eren Derdiyok da Sarı-Kırmızılı kulüpten 2.1 milyon Euro alacak.

"GALATASARAY'A GELMEK ZATEN BİR ÖDÜL!.."
Geçen sezon devre arası Kasımpaşa'dan alınan Donk'un yıllık ücreti de 1.1 milyon Euro'dan 1.5 milyon Euro'ya yükseldi. Aynı durum, geçtiğimiz sezonlarda transfer edilen Olcan Adın ve Tarık Çamdal için de geçerli... UEFA'dan 1 yıl ceza alındığı bir dönemde yapılan bu sözleşmeler taraftarların çok büyük tepkisini çekiyor. Sosyal medyada yapılan yorumlarda, "Galatasaray'a gelmek olmak zaten bir ödüldür. Bir de adamların maaşına zam yapıyorlar" ifadesini kullanılıyor.