Alkışla karşıla gollerle uğurla

Kanarya 8 yıldır katılamadığı Şampiyonlar Ligi yolunda bu akşam çok kritik bir sınava çıkacak. Zorlu maç 21.30’da... Fener yeni sistemi ve transferleriyle ilk resmi sınava çıkacak. Ortak dilek, tribünlerin herkese centilmenlik dersi vermesi, Kanarya'nın da Monaco'yu devirmesi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Temmuz 2016 Güncelleme 27 Temmuz 2016, 02:00
Alkışla karşıla gollerle uğurla

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında bugün Fransa'nın Monaco takımı karşısında rövanş için avantaj sağlamak istiyor. Sarı-lacivertliler, 2016- 2017 sezonunun ilk resmi maçına seyircisi önünde çıkacak. Fenerbahçe ile Monaco arasında Ülker Stadı'nda oynanacak karşılaşma saat 21.30'da başlayacak. Karşılaşmayı İspanya Futbol Federasyonundan Jesus Gil Manzano yönetecek. Sarı-Lacivertli ekipte sakatlıkları bulunan Van Persie, Volkan Demirel ve İsmail Köybaşı'nın oynaması beklenmezken, cezalı olan teknik direktör Pereira'nın yanı sıra Mehmet Topal, Alper Potuk ve Volkan Şen forma giyemeyecek. Alper Potuk ile Volkan Şen rövanş maçında da oynamayacaklar. Panathinaikos ile oynanan hazırlık maçında yüzüne darbe alan kaleci Fabiano'nun maskeyle sahaya çıkması bekleniyor.

TRANSFERLER VE YENİ SİSTEM GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR
Konuk ekip Monaco'da Subasic, Glik ve Moutinho forma giymezken, yine de güçlü kadrosuyla dikkat çekiyor. Monaco geçtiğimiz sezon Valencia'ya, Fenerbahçe ise Shakhtar'a elenerek Şampiyonlar Ligi gruplarına kalma şanslarını kaybetmişti. Fenerbahçe'de yeni transferlerin performansı dışında hazırlık kampının başından berni uygulamaya çalıştığı 3-5-2 sistemini ilk kez bir resmi maçta deneyecek. Sistemin bu maçtaki başarısı sezon için ölçü olabilir.

VAN PERSIE YETiŞEMEDi!
Hazırlık maçında kaval kemiğine aldığı derbe nedeniyle sakatlanan Van Persie, yapılan yoğun tedaviye rağmen Monaco maçına yetişmedi. Hollandalı yıldızın oynayamayacağını teknik patron Vitor Pereira açıkladı.

JARDİM'İ 2 KEZ DEVİRDİ
Vıtor Pereira, 2011-12 sezonunda Porto'da görev yaparken o zaman Braga'da görev alan Leonardo Jardim'i iki kez yenmişti. Vitor Pereira yönetimindeki Porto sahasında 3-2 deplasmanda 1-0 galip gelmişti.

EMENİKE PATLAMA YAPACAK
Emenıke, sakatlıktan yeni çıkmış olmasına rağmen son derece güçlü izlenim veriyor. Bu sezon Fenerbahçe taraftarıyla barışmaya kararlı olan Nijeryalı yıldız savunmanın arkasına yapacağı koşularla Sarı-Lacivertli ekibe güç katacak