Artık adı Şehitler Köprüsü olsun

Kısıklı’da demokrasi nöbetine destek veren Rıdvan Dilmen “Cumhurbaşkanım’dan rica ediyorum. Boğaziçi Köprüsü’nün adı Şehitler Köprüsü olarak değiştirilsin” dedi. Herkes bu öneriye destek verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Temmuz 2016 Güncelleme 23 Temmuz 2016, 02:09
Artık adı Şehitler Köprüsü olsun

İÇİNDEKİLER

Spor camiasının tanınmış isimleri FETÖ darbe girişimini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın evinin bulunduğu Üsküdar Kısıklı'da protesto etti. Eli kanlı örgütü protesto eden vatandaşlara destek veren Rıdvan Dilmen, Arda Turan gibi isimler demokrasi nöbeti tutmaya devam edeceklerini açıkladılar. Rıdvan Dilmen 1980 yılında darbe gören bir ülke vatandaşı olarak, bir daha darbeler olmaması için dua ettiğini dile getirerek Boğaziçi Köprüsü'nün adının Şehitler Köprüsü olarak değiştirilmesini istedi. Dilmen, "Büyük liderimiz Cumhurbaşkanımız önderliğinde, özellikle vatandaşlarımızın katkısıyla çok şükürler olsun ki çocuklarım görmedi böyle bir şeyi. Allah torunlarımıza da göstermesin. Sayın Cumhurbaşkanımızdan bir ricam olacak. Bence ülkemizin de buna ihtiyacı var. Boğaziçi Köprüsü'nün adının, Şehitler Köprüsü olarak değişip tarihe geçmesini rica ediyorum" dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZ İLE BİRLİKTE YAŞATACAĞIZ
Barcelona'da oynayan Arda Turan da demokrasiye sahip çıkan herkese eşekkür etti. Arda, "Biz ne kadar yüce bir milletiz. Siz hepimizin kahramanısınız, gerçek kahramanlar sizlersiniz. Bu ülkenin demokrasisine sahip çıktınız. Benim milletime yakışan budur. Siz liderinize yakışır şekilde davrandınız. Biz Müslümanız, ayıbı örteceğiz, gece gibi olacağız. Birlik olacağız, beraber olacağız. Siz canlarsınız. Hep beraber bu demokrasiyi en güzel şekilde, Cumhurbaşkanımızla beraber yaşatacağız" dedi.

ARDA TURAN'A ARKADAŞLARI TÜRKİYE'DEKİ DURUMU SORDU
KISIKLI'da darbe girişimini protesto eden Arda Turan'ı Barcelona'daki takım arkadaşlarının arayıp Türkiye'deki durumu sorduğu ortaya çıktı. Arda Turan'ın da Türkiye'de güçlü bir hükümet olduğunu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşu ve halk sayesinde darbe girişiminin başarısız sonuçlandığını takım arkadaşlarına anlattığı belirlendi. Arda Türkiye'nin bu zor günleri de el birliği ile atlatacağını ifade etti.

FUTBOLCULARDAN BAYRAK PAYLAŞIMI
Futbol dünyası demokrasi nöbetine tam destek verirken futbolcular da sosyal medya hesaplarından Boğaziçi Köprüsü'nde toplanan onbinlerce vatanseverin bayraklı fotoğrafını paylaştılar. Hakan Balta, Volkan Şen, Olcay Şahan, Arda Turan gibi isimler darbe girişimine karşı çıktılar.

EMRE MOR: VATANIM GÜZEL ÜLKEM
Dortmud'a transfer olan Emre Mor da Boğaziçi Köprüsü'ndeki bayraklı fotoğrafı instagramdan paylaştı "Vatanım güzel ülkem" diye yazdı. Bir diğer gurbetçi oyuncu Nuri Şahin de "Benim güzel ülkem" notunu düştü. Hakan Çalhanoğlu da "Ne mutlu Türküm diyene" diye yazdı.