Fener 10’un peşinde!

Fenerbahçe Faslı Ziyech için Hollanda kulübüne 5 milyon Euro bonservis ve satışından yüzde 20 pay teklif etti... Eğer anlaşma sağlanamazsa Newcastle’ın Hollandalı yıldızı Siem De Jong alınacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Haziran 2016 Güncelleme 30 Haziran 2016, 01:15
Fener 10’un peşinde!

İÇİNDEKİLER

Nani'yi 8.5 milyon Euro'ya satmaya hazırlanan, Diego'yu da göndererek Brezilyalı oyuncunun yıllık 3.5 milyon Euro'luk maliyetinden kurtulmayı planlayan Fenerbahçe transferde gaza bastı. 10 numara transferi için uzun süredir bir çalışma yürüten Sarı-Lacivertliler Faslı yıldız Hakim Ziyech için Twente'ye resmi teklif yaptı. Hollanda kulübü 10 milyon Euro bonservis ücreti isterken, Fenerbahçe Ziyech için 5 milyon Euro bonservis ve oyuncunun satışından yüzde 20 pay önerdi. Twente yöneticilerinin Fenerbahçe'in teklifini incelemeye aldıkları belirtildi. Twente'den olumsuz bir yanıt gelmesi halinde rota bu kez İngiltere'ye dönecek. Sezon sonunda Premier Lig'den düşen Newcastle'ın Hollandalı oyuncusu Siem De Jong listenin ikinci sırasında yer alıyor. Newcastle ligden düştüğü için bu transferin gerçekleşme ihtimali Hakim Ziyech'e göre daha yüksek bir ihntimal gözüküyor. Fenerbahçe Yönetimi bu sezonu 17 gol 12 asistle tamamlayan Ziyech için tüm şartları zorlayacak.

SİEM DE JONG, KUYT VE VAN PERSİE'DEN BİLGİ ALDI
AJAX altyapısından yetişen ve daha sonra Newcastle'a transfer olan Siem De Jong'un da Van Persie'den dolayı Fenerbahçe'ye çok sıcak baktığı öğrenildi. Dirk Kuyt'tan da bilgi alan Siem De Jong aynı zamanda PSV'nin golcüsü Luuk De Jong'un da kardeşi. Hollandalı yıldız, geçen sezon İngiliz kulübü ile çok başarılı bir sezon geçirmese de yeteneği ile ön plana çıkan çıkıyor. Hakim Ziyech'in de Twente'de yıllık 800 bin Euro aldığı Fenerbahçe'nin Ziyech ile yıllık ücnrette bir sorun yaşamayacağı tek sorunun bonservisi olduğu ifade edildi.