Efes bitti demeden bitmez

Efes, İpekçi’de Fenerbahçe’ye karşı müthiş bir geri dönüşe imza attı... Huertel 24 sayı, 6 asist ve 5 ribauntla yıldızlaştı... Serinin 6. maçı yarın oynanacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Haziran 2016 Güncelleme 12 Haziran 2016, 00:00
Efes bitti demeden bitmez

İÇİNDEKİLER

Anadolu Efes, Abdi İpekçi'de Fenerbahçe'yi 80-72 yenerek final serisinde durumu 3-2 yaptı ve rakibinin şampiyonluk turu atmasını engelledi. Fenerbahçe ilk periyoda mükemmel bir başlangıç yaptı. İlk 10 dakikada Anadolu Efes'in sadece 6 sayı bulmasına izin veren Sarı-Lacivertliler, periyot sonunda 20-6 üstündü. İkinci çeyrekte Anadolu Efes hücumda Fenerbahçe'yi zorladı. Savunmasını da sertleştiren Efes bu çeyrekte 24-17 üstündü. Fenerbahçe buna rağmen ilk çeyreği 37-30 önde tamamladı. Üçüncü periyotun ilk 3 dakikasında iki takım da sayı kaydedemedi. Fenerbahçe, Datome'nin üç sayı çizgisi gerisinden bulduğu sayı ile skoru 40-30 yaptı ve fark çift hanelere tekrar çıktı. Üçüncü periyodun son dakikasında Vesely, yaptığı itiraz sonucu teknik faul aldı. İkili mücadele ile son bulan üçüncü periyot eşit skorla son buldu: 52-52.

ANADOLU EFES SON BÖLÜMDE DAHA AZ HATA YAPTI
BOBBY Dixon'un bitime 6 dakika 49 saniye kala bulduğu üçlük ile durum bir kez daha eşitlendi: 61-61. Anadolu Efes, son 3 dakikaya 69-64 önde girdi. Son dakikaları daha sakin geçiren Anadolu Efes, 18 sayı geriden geldiği mücadelede parkeden 80-72'lik skorla galip ayrılarak seriyi 3-2'ye getirdi. Serinin 6'ncı maçı yarın Ülker Sports Arena'da saat 20.00'de oynanacak. Fenerbahçe sahasındaki kiritik maçı kazanırsa şampiyon olacak.

OBRA: REHAVETE GİRİNCE MAÇI KAYBETTİK!
Fenerbahçe koçu Obradovic, Anadolu Efes maçı sonrasında çarpıcı açıklamalara imza attı. Sırp koç, "Maça çok iyi başladık. Disiplinden hiçbir zaman kopmadık. Öylesine bir fark yakaladık ki rakibin morali de alt üst oldu. Hatta maçı bir ara bıraktılar... Ama ona rağmen geri geldiler. Sadece basketbolda değil sporda bir kural vardır... Rakibi hafife alırsanız yenilgi kaçınılmaz olur. Cezayı keserler. Böyle bir maç yaşadık. 6. maçta şampiyon olmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

ÇAKI: BU İŞ DAHA BİTMEDİ
Anadolu Efes koçu Ahmet Çakı, Fenerbahçe galibiyeti sonrasında çarpıcı ifadeler kullandı. Genç koç, "Çok iyi bir karakter koyduk bu maçta. Oyuncularımı gerçekten tebrik ediyorum. Onur mücadelesi yaptılar diyebilirim. Üstüne üstlük farklı şekilde geriye de düştük. Ama biz büyük bir kulüp olduğumuzun farkındayız. Tekrar ayağa kalktık ve kazanmayı bildik" diye konuştu.

YEDİNCİ MAÇI İSTİYOR
Çakı, "Şimdi onların sahasına gidiyoruz. Kazanmaktan başka çaremiz yok. O zaman son maç yine İpekçi'de. Henüz herşey bitmedi" dedi.

ANTİC VE BROWN KADRODA YER ALMADI
Anadolu Efes'te Derrick Brown, Fenerbahçe'de ise Pero Antic yabancı sınırılaması nedeniyle kadroda yer almadı. Anadolu Efes koçu Ahmet Çakı, Brown'un yerine Diebler'i tercih etti. ABD'li basketbolcu serinin ilk maçlarında Çakı tarafından tercih edilmemişti.