Fener’den Kartal’a Ben Arfa çalımı

Fenerbahçe, Ben Arfa’ya yıllık 3.5 milyon Euro garanti ücret teklif ederek ezeli rakibi Beşiktaş’ı devre dışı bıraktı. Fransa Ligi'nde Lyon formasıyla 34 maçta 17 gol ve 6 asist yapan Ben Arfa , F.Bahçe'de çok önemli bir boşluğu dolduracak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mayıs 2016 Güncelleme 29 Mayıs 2016, 01:17
Fener’den Kartal’a Ben Arfa çalımı

İÇİNDEKİLER

UEFA ile yapılan mali yapılandırma anlaşmasının ardından en uygun maliyetle en iyi takımı kurmak için çaba sarfeden Fenerbahçe'nin Lyon'un Tunus asıllı Fransız yıldızı Ben Arfa için çok önemli bir adım attığı ve büyük oranda anlaşma sağladığı öğrenildi. Gelecek sezon kadroda revizyona gitme kararı alan ve bonservisi elinde olan oyunculara yönelen sarı-lacivertli yönetimin, ön anlaşma yaptığı Sofiane Feghouli'nin ardından Hatem Ben Arfa ile de anlaştığı iddia edildi. Nice ile sözleşmesi sona eren 29 yaşındaki Fransız futbolcu ile her konuda el sıkışıldığı ancak UEFA ile varılan iyi niyet anlaşması gereği bu transferin şimdilik ertelendiği belirtiliyor. Yönetimin, maliyeti yüksek Diego Ribas, Raul Meireles, Luis Nani gibi oyuncularla yollarını ayırdıktan sonra bu transferleri kamuoyuna resmen duyuracağı belirtildi.

ALEX'İN BOŞLUĞUNU DOLDURACAK BİR YILDIZ
SOL kanatta ve 10 numara pozisyonunda oynayabilen Hatem Ben Arfa, Fransa Ligi 1'de bu sezon 34 maçta 17 gol ve 6 asistlik performans sergiledi. Ben Arfa için Beşiktaşlı yönetici Erdal Torunoğulları'nın da Paris'e giderek menajeriyle görüştüğü ancak Fenerbahçe'nin iki kat fazla para önerdiği için transferde bir adım önde olduğu ifade edildi. F.Bahçe'nin Ben Arfa'ya yıllık 3.5 milyon Euro teklif ettiği ve yıllık 700 bin Euro'yu aşmamak şartıyla maç başı 20 bin Euro vereceği belirtildi.

10 yıl önce büyük bir çıkış yakalayan ve geleceğin yıldızı gözüyle bakılan Ben Arfa sakatlıklarla boğuştu. Ama geçen sezon eski günlerinden esinti sundu ve devlerin dikkatini tekrar çekti.