Kupa Aslanı

İlk yarıda çok iyi bir futbol sergileyen Sarı-Kırmızılılar, 30. dakikada Lukas Podolski’nin attığı golle mutlu sona ulaştı. Fenerbahçe'ye karşı 5. kupa finalinden de zaferle ayrılan Galatasaray, UEFA'nın Avrupa cezasını 1 yıl çekecek...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Mayıs 2016 Güncelleme 27 Mayıs 2016, 01:37
Kupa Aslanı

İÇİNDEKİLER

Zafer yine Cimbom'un... Ziraat Türkiye Kupası finalinde ezeli rakibi Fenerbahçe ile karşılaşan Galatasaray sahadan 1-0 galip ayrılarak mutlu sona ulaştı. Sarı-Kırmızılılar, Türkiye Kupası'nı üst üste 3. kez, toplamda ise 17. kez müzesine götürdü. Cimbom böylece Avrupa vizesini de aldı ve UEFA'nın cezasının 2 yıla çıkma ihtimalini ortadan kaldırdı... Antalya'daki finale Galatasaray çok iyi başladı. 6. dakikada Emre Çolak'ın sağdan kullandığı serbest vuruşta Selçuk İnan kafayla arkaya aşırttı. Arka direğe Lukas Podolski bomboş pozisyonda auta vurdu. Alman yıldız ardından iki kez uzaktan Fenerbahçe kalesini yokladı. Fakat kaleci Fabiano gole izin vermedi. 30. dakikada Galatasaray öne geçti. Emre Çolak'ın kornerde altıpas önüne Denayer kafayla içeri çevirdi. Podolski, arka direkte uygun durumda kafayla topu ağlarla buluşturdu: 1-0.

ABDOULAYE BA'NIN KAFASI DİREKTE PATLADI
İkinci yarıda roller tamamen değişti... 53. dakikada Fernandao'nun kafası auta gitti. 62. dakikada Abdoulaye Ba'nın kafa vuruşu ise üst direkten döndü. 66. dakikada Denayer vurdu, Fabiano güçlükle çıkardı. 78. dakikada Fernandao müsait pozisyonda kötü vurdu. 90+3. dakikada Chedjou'nun ters vuruşu Muslera'da kaldı. Skoru koruyan Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'nın sahibi oldu. Sarı-Kırmızılı futbolcular kupanın coşkusunu taraftarıyla birlikte doyasıya yaşadı.

CİMBOM YİNE İLKİ BAŞARDI
Finalde Fenerbahçe'yi yenip Türkiye Kupası'nı kazanan Galatasaray bir ilki de başardı. 2014 ve 2015'te de mutlu sona ulaşan Sarı-Kırmızılılar, kupayı üst üste 3. kez kaldıran ilk takım oldu. Galatasaray 11 Ağustos'ta Beşiktaş ile Süper Kupa maçı oynayacak.

KIZDIRAN MESAJ: "FENER AĞLAMA!"
Galatasaray kulübünden finalin ardından Fenerbahçe'yi kızdıracak mesajlarlar geldi. Resmi Twitter hesabından, "Fener ağlama", "Herkes rütbesini bilecek" ve "Size yine hüsran, bize yine kupa" mesajları atıldı.