Bu tabloyu özlemiştik

G.Saray ile F.Bahçe sezonun kapanışını kupada yaptı. Tribünler doldu taştı. İki takım taraftarları tribünleri paylaştı... Dünya derbisi soluksuz bıraktı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Mayıs 2016 Güncelleme 27 Mayıs 2016, 01:15
Bu tabloyu özlemiştik

İÇİNDEKİLER

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Ziraat Türkiye Kupası finali adeta nefesleri kesti... Dünya derbisi olarak adlandırılan maça taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Futbol karnavalı şeklinde geçen maçta iki takım taraftarları da tribün şovlarıyla geceyi aydınlattı. İki takım taraftarları da maçtan saatten önce tribünleri doldurarak dev maça kilitlendi. ATV'nin naklen ekranlara taşıdığı dev maçı evinden izleyenler de büyük keyif yaşadı. İki dev takım arasındaki mücadeleyi ya- bancı ülke televizyonları da naklen yayınladı... Sezonun son maçında 7'den 70'e her yaştan taraftarlar ezeli rekabeti doyasıya yaşadı. Yurt dışından dev derbiyi izlemek için Antalya'ya gelen taraftarlar bu büyük coşkuyla adeta kendinden geçti.

İNCE İNCE TAKILDILAR!
Galatasaray ile Fenerbahçe taraftarları 90 dakika boyunca birbirlerine ince ince takılmayı da ihmal etmedi. Final maçının heyecanı keşke sezon bitmese dedirtti. Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Galatasaray-Fenerbahçe finali öncesinde stat içinde ve çevresinde olaylar çıktı. 18.00'den itibaren taraftarlar stada alınmaya başlandı. Maç için çevre illerden de gelen çok sayıda sarı-kırmızılı taraftarın stada giriş sırasında taşkınlık yapması üzerine emniyet olaya müdahale etti.

ASLAN'A 18 YILDA 21 KUPA!
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, göreve 1998 Şubat ayında geldi. Bu tarih sonrasında 18 yılda Galatasaray, futbolda 21. kupasını gördü. Fenerbahçe bu süreçte 11 kupayı müzesine taşıdı. Aslan, 9 lig şampiyonluğu, 6 Türkiye Kupası, 4 Türkiye Süper Kupası, 1'er defa da Avrupa Ligi ve UEFA Süper Kupası'nı kazandı.

SADECE 3 KEZ KAZANABİLDİ
Türkiye Kupası'nı Galatasaray'a kaptıran Fenerbahçe, 1998 sonrasında sadece 3 defa (2007-2008, 2009-2010, 2014-2015) bu kupayı alabildi. Galatasaray taraftarları dünkü kupa zaferinden sonra sosyal medyada bu haberle ilgili ilginç mesajlar yayınladı. İşte bunlardan bazıları: "Aziz başkan Fenerbahçe'den ayrılma. Sen ayrılmadıkça biz kupa kazanmaya devam ediyoruz... Gerçek şu ki bize Aziz başkan çok lazım. Allah onu başımızdan eksik etmesin! Başkanım seneye de bırakma... Hep orada kal!"

MİLLİ TAKIM İZLEDİ
G.Saray ile Fenerbahçe arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası finalini A Milli Futbol Takımımız da izledi. Euro 2016 hazırlıklarını Antalya'da sürdüren Ay-Yıldızlılar başta Fatih Terim olmak üzere finali büyük bir heyecanla izledi. Milli Takım, geçtiğimiz günlerde İngiltere ile oynadığı hazırlık maçını 2-1 kaybetmişti. Milliler pazar günü Karadağ ile karşılaşacak.