Hazırız başaracağız

Obradovic, “Her şeyimizle hazırız. Önce finale kalıp sonra kupayı kaldırmak istiyoruz. Oyuncularıma güveniyorum” dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Mayıs 2016 Güncelleme 13 Mayıs 2016, 00:03
Hazırız başaracağız

İÇİNDEKİLER

Berlin'de bugün başlayacak Dörtlü Final öncesi Fenerbahçe'nin Başantrenörü Obradovic iddialı açıklamalar yaptı. Sırp hoca, "Hazırız kupayı almak istiyoruz. Bunun için de ilk adım olarak finale kalacağız" dedi. Obradovic, "Berlin'de iyi basketbol oynayarak finale kalmak istiyoruz. Yarı finali geçip finale kalacağımızı düşünüyorum. Her takım hazır. Finale çıkmak istiyoruz ve şu anda önemli olan bu. Finali oynamamız lazım" dedi.

EUROLEAGUE'DE BİR EFSANE
Obradovic, sezon başında yeni bir takım kurduklarını hatırlatarak, "Yazın insanların motivasyonu daha yüksek oluyor. Fenerbahçe'nin üyesi olmak yeni oyuncuların da hoşuna gitti. Bunun için buraya geldiler ve çok iyi bir performans sergiliyorlar. Bu böyle devam edecek" dedi. Avrupa Ligi tarafından "efsane" olarak nitelendirilen ve Avrupa basketbolunun en iyi başantrenörü olarak gösterilen Obradovic, 15. Dörtlü Final'inde 9. kupasını Fenerbahçe'nin başında kazanmak istiyor.

SADECE BİR KEZ FİNAL KAYBETTİ
Basketbolda Avrupa'nın bir numaralı kupasını en fazla kazanan başantrenör olan Obradovic, 31 yaşında Partizan takımının başındayken İstanbul'da Euroleague şampiyonluğunu kazandı. Ve bu sevinci 1992, 1994, 1995, 2000, 2002, 2007, 2009 ve 2011'de de yaşadı. Sırp çalıştırıcı efsanesi haline geldiği Panathinaikos'la ise 8 kez Dörtlü Final'de yer alıp 5 Avrupa şampiyonluğu yaşadı. Obradovic, Avrupa Ligi'nde yer aldığı 9 finalin sadece birini kaybetti.

KAPTAN MAHMUTOĞLU'NA SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ
Fenerbahçe Kaptanı Melih Mahmutoğlu, 26. doğum gününü Berlin'de kutladı. Takım arkadaşları tarafından hazırlanan Melih, pastasını kesti ve bu jestten dolayı herkese teşekkür etti. Çok mutlu olduğunu dile getiren Melih Mahmutoğlu, "Laboral engelini aşarak finale çıkmak istiyoruz. Her zamankinden daha da dikkatli olmalıyız. Artık hataya yer yok. Bu engeli aşarsak kupayı kazanacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı. Melih, Berlin'de taraftar desteğine de ihtiyaçları olduğunu dile getirdi.

OBRADOVİC BİR KEZ DAHA KUPAYI ALABİLİR
Avrupa Ligi Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Jordi Bertomeu, THY Avrupa Ligi'nde Obradovic'in kariyerindeki 9. şampiyonluğu yaşayabileceğini söyledi. Bertomeu "Obradovic ve taraftarlar birbirleriyle çok uyumlu. Bu da Fenerbahçe'nin başarısını ortaya çıkarıyor" dedi