Lig alev alev

F.Bahçe’nin tatil edilen Trabzonspor maçının 4-0 tescil edilmesi bekleniyor. Bu durumda Kartal son 4 haftaya rakibinin 3 puan önünde giriyor. 2 ekip ligi aynı puanla bitirdiği takdirde bu kez ikili averaja bakılacak. Bu durumda rakibine göre averajı daha iyi olan F.Bahçe şampiyon olacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Nisan 2016 Güncelleme 26 Nisan 2016, 08:28
Lig alev alev

İÇİNDEKİLER

Süper Lig'de heyecan dorukta... Beşiktaş ile F.Bahçe şampiyonluk yarışında yalnız kalırken, Konya, Başakşehir, Osmanlıspor, Galatasaray, Akhisar ve Kasımpaşa UEFA Avrupa Ligi'ne gitmenin hesaplarını yapıyor. Kayseri, Gaziantep, Ç.Rize, Eskişehir, Sivas ve Mersin ise düşmeme savaşı veriyor. Son 4 haftaya girerken Beşiktaş 70 puanla liderlik koltuğunda oturuyor. Fenerbahçe'nin tatil edilen Trabzonspor maçının 4-0 tescil edilmesi bekleniyor. Bu durumda Sarı-Lacivertli takım da 67 puana ulaşacak. Bu da Beşiktaş'ın Fenerbahçe'nin 3 puan önünde olması anlamını taşıyor. 2 rakibin kalan 4 haftada gösterecekleri performans sonucunda 2015-16 sezonunun şampiyonu belli olacak.

FENERBAHÇE İKİLİ AVERAJDA AVANTAJLI
İki takım ligi eşit durumda bitirdiği takdirde bu kez ikili averaj gündeme gelecek. İlk devre rakibini 3-2 yenen Beşiktaş 2. yarıdaki maçta rakibine 2-0 yenildiği için dezavantajlı durumda. F.Bahçe'ye göre genel averajı daha iyi olmasına rağmen Beşiktaş ikili averajda rakibine geçiliyor. Bu da 2 takımın ligi aynı puanla bitirmesi durumunda Fenerbahçe'nin şampiyonluk ipini göğüsleyeceği anlamını taşıyor.
BEŞİKTAŞ'IN FİKSTÜRÜ ÇOK DAHA ZORLU
Beşiktaş F.Bahçe'den 3 puan önde olmasına rağmen daha güçlü takımlarla karşılaşacak. Kayseri ile evinde oynayan Kartal ardından G.Saray ile deplasmanda, Osmanlıspor ile evinde Konyaspor ile deplasmanda oynayacak. F.Bahçe ise G.Antep'le evinde, Başakşehir'le dış sahada, G.Birliği ile evinde Sivas ile deplasmanda karşılaşacak.
ŞAMPİYONLUK YARIŞI NEFESLERİ KESİYOR
İLKER YAĞCIOĞLU: Geçen hafta Beşiktaşlılar şampiyonluk şarkıları söylerken F.Bahçe karalar bağlıyordu. Bu hafta rüzgar tersne esmeye başladı. Beşiktaş'ın yaşadığı stres şampiyonlukta en büyük engeldir.

GÜRCAN BİLGİÇ: Şampiyonluk yarışında kalemin kırılacağı maç hangisi olacak diye fal açıyoruz. F.Bahçe şampiyonluk yarışında farkı 3'e indirdi. Kalan haftalar için enseye kuvvetli bir nefes üfledi.

OKTAY DERELİOĞLU: Eğer şampiyonluk gidecekse bunda Akhisar maçındaki sonucun büyük olacak. Beşiktaş böyle giderse geçen sezon olduğu gibi kendi eliyle hediye edebilir. Takım stresini yenmek zorunda.

HAYRİ ÜLGEN: Akhisar'da kaybedilen 2 puana rağmen hala ipler Beşiktaş'ın elinde. Ancak takımın bu kadar stres yapmaması gerekir. 4 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik bile şampiyonluk için yeterli olacaktır.

YÜKSELİŞE GEÇEN F.BAHÇE ŞANSINI ZORLAYACAK
Osmanlı ve Konyaspor maçlarında kaybettikleri 5 puanla Beşiktaş'ın gerisine düşen F.Bahçe farkı bir anda 3 puana indirdi. Kanarya kalan son 4 maçta 12 puan almayı ardından da Beşiktaş'ın puan kaybetmesini hedefleyecek.

BEŞİKTAŞ HASRETE BU SEZON SON VERMEK İSTİYOR
Beşiktaş son 4 haftaya 3 puan önde giriyor. 7 yıldır şampiyonluk hasretiyle yanıp tutuşan Siyah-Beyazlılarbu sezon hedefe yakın. Ancak kalan 4 maçta Galatasaray, Osmanlı ve Konya ile oynayacak olmaları düşündürüyor.

UEFA İÇİN 6 ADAY
UEFA Avrupa Ligi için de 6 takım arasında büyük bir mücadele olacak. Konyaspor ligin bitimine 4 hafta kala Avrupa biletini cebine koymuş durumda. Diğer 2 aday için Başakşehir, Osmanlıspor, Galatasaray, Akhisar Belediye ve Kasımpaşa arasında büyük bir mücadele var.

CİMBOM KUPAYI ALIRSA
Galatasaray kupayı kazandığı takdirde ligi 3. ve 4. bitiren takımlar Avrupa'ya gidecek. Eğer Cimbom kupayı kazanamazsa bu takdirde ligi beşinci bitirecek olan takım da Avrupa vizesi alacak. Ligde son 4 karşılaşmada alınacak sonuçlardan sonra Avrupa'ya gidecek olan takımlar kesin olarak şekillenecek.



DİPTE YANGIN VAR!
Ligde bir yandan şampiyonluk savaşı sürerken diğer taraftan da küme düşmeme mücadelesi devam ediyor. Mersin'in kurtulma şansı mucizelere bağlı. Sivasspor, Eskişehirspor, Ç.Rizespor, Gaziantep ve Kayserispor da tehlikeyi çok yakından hissediyor.

ATEŞ ÇEMBERİ
25 puanlı Sivasspor kalan 4 maçın 3'ünü evinde oynayacak. 26 puanlı Eskişehir'in ise 2 deplasmanı var. Ç.Rizespor, Gaziantep ve Kayserispor ise Sivasspor ve Eskişehirspor kadar olmasa da düşme hattından henüz uzaklaşmış değiller.



MERSİN İÇİN ÜMİTLER TÜKENDİ
Ekonomik kriz içinde olan Mersin İdmanyurdu bu hafta evinde Eskişehirspor'a kaybetti. Bu sonuç Mersin'in umutlarını iyice azalttı.

SİVASSPOR ŞANSINI ZORLAYACAK
Ligde ummadığı skorlar alan Sivas son 4 maçtan 3'ünü evinde oynayacak. Sivas 4 maçta 12 puan alarak ligde kalma şansını zorlamak istiyor.