Aslan gözünü açtı

Cimbom güçlü rakibi önünde Bilal’le öne geçti. Ancak Kasımpaşa Scarione’nin golüyle eşitliği sağladı. Ardından sahneye çıkan Podolski (2) ve Selçuk G.Saray’a farklı galibiyeti getirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Nisan 2016 Güncelleme 25 Nisan 2016, 02:02
Aslan gözünü açtı

İÇİNDEKİLER

Cimbom lige tutundu. Galatasaray Kasımpaşa'yı 4-1 mağlup ederek ligde 7 hafta sonra 3 puanla tanışmayı bildi. 13. dakikada Selçuk İnan'ın sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta ceza alanında iyi yükselen Bilal Kısa, topu kafayla filelere gönderdi: 1-0. 21'de Scarione, kaleci Muslera'nın öne çıktığı pozisyonda ceza alanında aşırtma bir vuruş yaptı ancak top auta çıktı. 29'da Kasımpaşa'da Castro'nun yerden pasında ceza alanında topla buluşan Scarione topu düzgün bir vuruşla filelere göndererek 1-1'lik beraberliği sağladı. 44'te Eren Derdiyok, ceza alanında kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda vurmakta gecikti. Arkadan gelen Koray'ın hamle yaptığı top kornere gitti. Karşılaşmanın ilk devresi karşılıklı gollerle 1-1 berabere sonuçlandı.

G.SARAY 2. DEVRE MAÇIN TEK HAKİMİYDİ
Maçın 62. dakikasında Selçuk'un ortasında Koita'nın kafasından seken topu Podolski tamamladı. Hakem önce ofsayt kararı verse de daha sonra yan hakemin kararına uyarak gol kararı verdi. 70'de Selçuk plase bir şut gönderdi. Direğe çarpan top ağlara gitti: 3-1. 90+1'de Emre'nin şık pasında Podolski yerden düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Böylece G.Saray Kasımpaşa'yı 4-1 yenerek suskunluğunu bozdu.

SELÇUK'TAN 1 GOL 1 ASİST
G.SARAY' da dün sahanın yıldızı olan Selçuk İnan Kasımpaşa karşısında 1 gol, 1 asistle oynayarak 3 puanda büyük rol oynadı. Selçuk'ta gözle görülür bir yükseliş olurken bu takıma olumlu yansıdı.

SEVİNCİNİ HOCASIYLA PAYLAŞTI
Podolskı Kasımpaşa önünde attığı gollerden sonra hocası Riekerink'in yanına giderek yanaklarını okşadı. Hollandalı hoca oyuncusunun bu tavrı nedeniyle gülümserken ortaya güzel bir tablo çıktı.



4. KEZ 4 GOLLÜ GALİBİYET
Galatasaray bu sezon 3. kez 4 gollü bir galibiyet elde etti. Sarı-Kırmızılı takım daha önce de Konyaspor ve Gençlerbirliği'ni 4-1, Eskişehirspor'u 4-0 geçmişti. Cimbom dün de Kasımpaşa'yı 4-1'lik skorla geçerek bu sezon ligde 4. kez sahadan 4 gol atarak galip ayrıldı.

GALİP GELMEYİ ÇOK İSTEDİK
Galatasaray'ın Norveçli sağ beki Linnes 4-1 kazandıkları Kasımpaşa maçının ardından çok iyi savaştıklarını söyledi. Tecrübeli yıldız, "Çok mutluyuz. Hocamız bize maçtan önce kazanma zorunluluğumuz olduğunu söyledi. Belki diğer maçlara göre biraz daha fazla kazanmayı istedik. Özellikle Podolski çok ekstra bir kattı sağladı" dedi.

FUTBOLCULARIMLA GURUR DUYUYORUM
Galatasaray Teknik Direktörü Riekerink Kasımpaşa galibiyeti sonrası çok mutlu olduğunu söyledi. Hollandalı hoca takımıyla gurur duyduğunu vurgulayarak, "Pozisyonlara girdik. Goller ikinci yarı geldi. 2. yarı Umut Bulut'u oyuna soktuk. Yani rakibimize daha fazla baskı uygulamak istedik. Bunu yapınca tüm planlarımız tuttu" ifadesini kullandı.

SELÇUK MÜKEMMELDİ
Bir hoca olarak futbolcularıyla gurur duyduğunu dile getiren Riekerink, "Zor bir sezon geçiriyoruz. Bugün sahada savaşan bir takım vardı. O yüzden çok mutluyum. Selçuk sakatlıktan döndü ve mükemmel bir iş çıkardı" dedi.

TT ARENA'DAKİ MAÇI 6248 KİŞİ İZLEDİ
Fenerbahçe önünde 37 bin taraftar ile sezon rekoru kırılan TT Arena tribünleri dün ise bomboş kaldı. Karşılaşmayı sadece 6 bin 248 kişinin takip etti.

ÖZBEK'E TEZAHÜRAT YAPTILAR
Arena'
daki Kasımpaşa taraftarı sarı-kırmızılı tribünleri kızdırdı. Kasımpaşa taraftarları "Özbek" diyerek G.Saray Başkanı lehine tempo tutarak rakiplerini 'ti'ye almaya çalıştı.

EMRE'NİN TEKLİFİNE SABRİ'DEN RET
Maçta 3. golü atan Selçuk İnan 80. dakikada oyundan çıkarken kaptanlık pazubandını Emre Çolak'a verdi. Ancak Emre Çolak pazubandı aldıktan sonra takımın tecrübeli isimlerinden Sabri'ye kaptanlık bandını vermek istedi. Ancak Sabri bu teklifi kabul etmedi.