Oh be Fener varmış

Antalya yenilgisiyle alabora olan, kupada Amed ile artçı şok geçiren Fenerbahçe , Kasımpaşa'ya acımadı ve 3 golle 3 puanı aldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Şubat 2016 Güncelleme 13 Şubat 2016, 02:13
Oh be Fener varmış

İÇİNDEKİLER

Süper Lig'in 21. hafta açılış maçında Fenerbahçe, Kasımpaşaspor'u mağlup ederek şampiyonluk yolunda moral depoladı. 10. dakikada gelişen atakta Volkan Şen'in ortasında Van Persie'nin kafa şutu yandan dışarı gitti. 37. dakikada Fenerbahçe, soldan geliştirdiği atakta golü buldu. Seri paslarla sol çaprazdan ceza alanına giren sarı-lacivertli takımda Ozan, meşin yuvarlağı ceza alanı önünde daha müsait durumdaki Diego'nun önüne bıraktı. Bu futbolcu, yerden düzgün bir vuruşla kalecinin sağından topu filelere gönderdi: 1-0. 45+1. dakikada ceza alanı içinde sağ çaprazda Volkan Şen, Titi'nin müdahalesiyle yerde kalınca hakem Bülent Yıldırım, penaltı noktasını gösterdi. Bu pozisyonda Titi 2. sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 45+2. dakikada penaltı atışını kullanan Van Persie, meşin yuvarlağı filelere göndererek takımını 2-0 öne geçirdi.

FENERBAHÇE 2. YARIDA OYUNU KONTROL ETTİ
Fenerbahçe maçın 2. yarısında zaman zaman tempoyu arttırsa da genelde rölanti bir futbolu tercih etti. 75. dakikada Alper, güzel bir gole imza attı. Diego'nun pasında rakip ceza alanı içine yönelen Alper, son çizgide aldığı topu Omeruo ve Pavelka'dan şık bir çalımla kurtardıktan sonra filelere gönderdi ve farkı üçe çıkardı: 3-0. 87'de Malki savunmanın hatasını iyi değerlendirdi: 3-1. Ama attığı gol Kasımpaşa'ya puan için yetmedi. Fenerbahçe 3 puan ve moralle maçı bitirdi.

GÖKHAN GÖNÜL İÇİN ÇOK ÖZEL!

Sakatlığı döneminde yokluğuyla Fenerbahçe'ye zor anlar yaşatan Gökhan Gönül, dün maçın 2. yarısı başlamadan önce taraftarlar tarafından bir kez daha tribüne çağrıldı. Gökhan Gönül'e futbolunun hakkını veren Fener taraftarı tecrübeli futbolcuya "Bir an önce Fenerbahçe ile imzayı at" mesajını da vermiş oldu.

ALPER KADIKÖY'DE GOL ATAN İLK YERLİ OLDU!
72. dakikada oyuna giren Alper Potuk, 76'da skoru 3-0 yaptı. 2 Kasımpaşalı'dan şık bir şekilde sıyrılan Alper, sol çizgiye yakın bir yerden çok dar açıdan topu filelerle kucaklaştırmayı başardı.

BUNU HEP YAPIYOR
Böylece Alper Potuk bu sezon ligde Ülker Stadı'nda gol atan ilk yerli futbolcu oldu. Alper Osmanlıspor maçında da bu sezon ligde gol atan ilk yerli Fenerbahçeli futbolcu olmuştu.

HASAN ALİ BURSA'DA YOK
Maçın ilk yarısında sarı kart gören Hasan Ali Kaldırım cezalı durumuna düştü. Hasan Ali önümüzdeki hafta Bursaspor ile deplasmanda oynanacak maçta forma giyemeyecek. Hasan Ali Kaldırım, kart sınırındaki 4 futbolcudan birisiydi. Hasan Ali kaldırım'ın Lokomotiv Moskova maçında, Caner Erkin'in ise Bursaspor ile oynanacak lig maçında sol bekte görev yapması bekleniyor.

10 KİŞİ İLE ZOR
Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "10 kişi kalana kadar bizim için her şey normal gitti. Ama 10 kişi ile Fenerbahçe gibi bir takıma karşı oynamak zor" ifadesini kullandı.

OZAN TUFAN KENDİNİ BULDU!
İlk 11'de sahaya çıkan ve 72 dakika oyunda kalan Ozan Tufan dün gece başarılı bir oyun ortaya koydu. Genç futbolcu 37. dakikada Diego Ribas'ın golünde asist yapan futbolcuydu. Ozan Tufan sahayı alkışlarla terketti.