Çinliler onu da BURAKmadı

Sarı-Kırmızılılar, Çin Ligi takımlarından Beijing ile 8 milyon Euro karşılığında anlaştı. Galatasaray'dan ayrılan Burak Yılmaz, Çin takımından yıllık 8 milyon Euro kazanacak. Şok transfer karşılığında yüzde 25 pay alacak Trabzonspor, kasasına 2 milyon Euro koyacak . Kral Burak'ın alacağı yıllık ücret ise çeşitli iddialara yol açtı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Şubat 2016 Güncelleme 06 Şubat 2016, 03:04
Çinliler onu da BURAKmadı

İÇİNDEKİLER

Burak Yılmaz da Çin'e transfer oldu... Beşiktaşlı Ersan Adem Gülüm'den sonra Burak Yılmaz da Çin Ligi'nin yolunu tuttu. Galatasaray, sürpriz bir kararla Çin Ligi takımlarından Beijiing ile anlaşmaya vardı. Sarı- Kırmızılılar 8 milyon Euro karşılığında Burak Yılmaz'ı Çin'e gönderdi. Ancak Trabzonspor'un da bu transferde yüzde 25 hakkı bulunuyor. Yani Bordo-Mavililer 2 milyon Euro'yu alacak. Galatasaray, 6 milyon Euro kazanmış olacak. Ersan Adem Gülüm'ün bonservis ücreti göz önüne alındığında Burak Yılmaz'ın düşük bir bonservisle Çin Ligi'ne transfer olduğu ortaya çıkıyor. Kral Burak, Çin kulübünden bonuslar da dahil olmak üzere 8 milyon Euro kazanacak. Yıllık ücretteki fazlalık ise dikkat çekiyor.

İKİ RAKAM ARASINDA DENGESİZLİK VAR
Sosyal medyada Burak Yılmaz'ın transferi ile ilgili çeşitli iddialar ortaya atıldı. İddiaların en önemlisi de Galatasaray'ın Trabzonspor'a fazla pay vermemek için bonservis ücretini düşük tuttuğu... Bir başka önemli ayrıntı ise Burak Yılmaz'ın yıllık ücretindeki fazlalık. Kimi taraftarlar Burak Yılmaz'ın yıllık ücretinden de Galatasaray'ın pay alacağını düşünüyor. Bu iddialar ileride büyük ses getireceğe benziyor.

KİMİ TARAFTAR MUTLU KİMİ İSE MUTSUZ
Sarı-Kırmızılı taraftarlarla arası iyi olmayan Burak Yılmaz'ın ise transferden sonra bir hayli mutlu olduğu öğrenildi. Galatasaray taraftarları, golcülerinin Çin'e transfer olmasından dolayı ise mutlu! Çünkü son günlerdeki performansından memnun değillerdi. Galatasaray taraftarlarının çok azı ise Burak Yılmaz'ın zamansız olarak satıldığını belirterek yönetimi adeta topa tuttu.