Zirve uçuşu

Sarı-Lacivertliler Nani ile öne geçti. Trabzon'da Alper 42. dakikada kırmızıyla atıldı. 88'de sahneye Fernandao çıktı. Kanarya, ezeli rakibi Beşiktaş'ın elinden liderliği kaptı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Aralık 2015 Güncelleme 01 Aralık 2015, 01:31
Zirve uçuşu

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe, Trabzonspor'u 2-0 yenerek liderlik koltuğuna oturdu. 11.dakikada sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Alper'in penaltı noktasına doğru çevirdiği topa Nani, gelişine mükemmel vururak topu doksana gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. 42'de Trabzonspor 10 kişi kaldı. Alper Uludağ, Nani'ye yaptığı sert faul nedeniyle ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyundan atıldı. Trabzonspor 10 kişi kaldı. Bu dakikadan sonra Fenerbahçe oyuna iyice ağırlığını koydu. Sol kanada ikinci yarıda Yusuf Erdoğan'ı alan Trabzonspor ileride bir türlü çoğalamadı. 11 kişi oynadığında bile pozisyon bulmakta zorlanan Bordo-Mavililer ikinci yarıda hücumu unuttu. Fenerbahçe ikinci yarıda Brezilyalı oyuncusu Diego Ribas ile pozisyonlar yakaladı.

PORTEKİZLİ YILDIZ NANI HEM ATTI HEM DE ATTIRDI

Ancak bu pozisyonlarda Diego topu ağlarla buluşturumadı. 88. dakikada sahneye bu kez Brezilyalı golcü Fernandao çıktı. Günün başarılı ismi Nani'nin ortasında ceza sahası içinde topa kafayla dokunan Fernandao galibiyetin ateşini yaktı. Fenerbahçe, 90 dakika sonunda hanesine 3 puan yazdırarak Süper Lig'de zirveye yerleşti. Sarı-Lacivertliler, ezeli rakibi Beşiktaş'ın elinden liderliği alarak 7 hafta sonra zirveye yerleşti. Sosyal medyadaki taraftarlar galibiyeti doyasıya kutladı.



PERSIE'YE BÜYÜK ALKIŞ
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira ile Van Persie arasındaki buzlar artık tamamen eridi. Van Persie'nin Trabzonspor maçındaki mücadelesindenmemnun olan Portekizli teknik adam, oyuncusuna kenara aldıktan sonra sarıldı. Van Persie'nin istekli oyunundan memnun olduğunu maçtan sonra da dile getiren Pereira, "Van Persie gerçekten iyi mücadele etti. Sahada varını yoğunu ortaya koydu. Onu gerçekten alkışlamak lazım. Fizik gücü de yerine geliyor" dedi.

JENERİKLİK BİR GOL!

Fenerbahçe'nin Luis Nani ile attığı gol gerçekten de mükemmeldi. Topun gelişine vuran ve topu 90 diye tabir edilen yere gönderen Nani'nin golü sosyal medyayı da salladı. Portekizli futbolcunun performansı teknik heyet ve taraftarları da bir hayli memnun etti.

MARKOVİC-SALİH DURSUN SAHADA KAPIŞTI
F.Bahçe'de Lazar Markovic ile Salih Dursun arasında maç içinde kavga çıktı. Salih'e yapılan faul sonrasında genç oyuncu ayağa kalkarak Sırp oyuncunun üzerine yürüdü. Bu olay sonrasında taraftarlarla Salih arasında büyük gerilim yaşandı. Pozisyondan sonra Trabzonspor Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu ile Gökhan Gönül arasında da tartışma çıktı.