61 orta 26 şut sıfır gol!

Beşiktaş dün gece Akhisar'a karşı 5'i isabetli 26 şut attı. Tam 61 kez orta yaptı. 14 korner kullandı. Yüzde 68 gibi müthiş bir topla oynama yüzdesine sahipti. Ama puan getirecek golü bir türlü bulmayı başaramadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Kasım 2015 Güncelleme 30 Kasım 2015, 00:00
61 orta 26 şut sıfır gol!

İÇİNDEKİLER

Süper Lig'in lideri Beşiktaş dün gece evinde konuk ettiği Akhisar Belediye karşısında 2-0 mağlup olarak liderliğini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Fenerbahçe bugün Kadıköy'de Trabzonspor'u yenerse 13. haftanın lideri Sarı-Lacivertli takım olacak. Dün gece 2-0 kaybeden Beşiktaş, bu maçta inanılmaz istatistiklere imza atarken, herkese "Böyle bir maçta nasıl gol atamaz" dedirtti. Siyah-Beyazlı ekip dün gece Akhisar'a karşı 5'i isabetli olmak üzere 26 şut denemesinde bulundu. Tam 14 kez rakip kaleyi kornerle tehdit etti. Rakip kaleye tam 61 orta yaptı ve yüzde 68 gibi müthiş bir topla oynama oranı yakaladı. Ama istatistik tablosundaki bu üstünlükler Beşiktaş'a gol getirmediği gibi pozisyon zenginliği de vermedi.

2 GOL ATAN AKHİSAR'IN ORTA SAYISI SADECE 3
Dün gece 2 golle 3 puanı alan Akhisar ise Beşiktaş'ın 61 ortasına sadece 3 orta ile karşılık verebildi. Ve sadece 1 korner kullandı. 8 şut atmasına rağmen isabetli şut sayısı Beşiktaş ile aynı: 5... Tüm bu istekistikler göz önüne alındığında Beşiktaş'ın bu sezon ligdeki en dramatik maçını oynadığını söylemek mümkün. Beşiktaş'ın büyük umudu Mario Gomez'in de Akhisar savunması arasında kaybolması yenilgili getiren bir diğer etkendi.

MÜCADELE ETMEDİK DİYEMEM TELEŞ YÜZÜNDEN YENİLDİK
Maçın ardından konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, "2. yarıda pozisyonlarımız vardı. 3-2, 4-2 hatta 5-3 bile bitebilirdi. Oyuncularım için mücadele etmediler diyemem. Ama telaş yüzünden mazçı kaybettik" dedi. Güneş, "Oyuncularım çok üzgündü. Doğrularımızı yine yapacağız ve eksiklerimizi düzelteceğiz" ifadesini kullandı.

ERSAN GÜLÜM'ÜN EKSİKLİĞİ HİSSEDİLDİ
Sakatlığı nedeniyle dün forma giymeyen Ersan'in eksikliği çok hissedildi. Tosic bu boşluğu dolduramadı.

BAŞAKŞEHİR'DE ÜÇLÜ HÜSRAN!
3 maç sonra kalesinde gol gören Beşiktaş, 15 maç sonra mağlup oldu. Başakşehir'de ilk yenilgisini aldı.

7'NCİ MAÇTA KAYBETTİ...
Başakşehir Stadı
'nda 6 karşılaşmada rakiplerine boyun eğmeyen (4 galibiyet- 2 beraberlik) Beşiktaş bu sattaki ilk yenilgiyi dün akşam tattı...