İşte zafer işte Türkiye

İzlanda karşısında 89'da Selçuk İnan'ın süper frikik golüyle 1-0 kazanan Milli Takımımız, Kazakistan'ın deplasmanda Letonya'yı devirmesiyle en iyi üçüncü olmayı başardı ve Fransa'ya bileti kaptı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ekim 2015 Güncelleme 14 Ekim 2015, 02:17
İşte zafer işte Türkiye

İÇİNDEKİLER

İşte Türkiye işte zafer... Milli Takımımız, Euro 2016 elemeleri A Grubu'ndaki son maçında İzlanda'yı 1-0 yenerek finallere direkt gitme hakkı kazandı. Ay-Yıldızlılar, 89. dakikada Selçuk İnan'ın golüyle coşarken, Kazakistan da Letonya'yı deplasmanda 1-0 mağlup ederek baraj maçı oynamadan finallerin biletini almamızı sağladı. 3.'lüğü riske atmamak için bir kulağı da Amsterdam'da olan Milli Takımımız, Çek Cumhuriyeti'nin Hollanda karşısında 3-0'ı bulmasından sonra adeta topuyla, tüfeğiyle İzlanda kalesine saldırdı. Gökhan Töre'nin 77. dakikada kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Fatih Terim'in öğrencileri pes etmedi. 89. dakikada kazanılan frikikte topun gerisine geçen Selçuk İnan uzun yıllar unutulmayacak bir vuruşla topu ağlara yolladı. Kalan dakikalarda skoru korumayı başaran Milliler, Fransa'nın ev sahipliği yapacağı finallere gitme hakkı kazandı.

TARİHE GEÇECEK, UNUTULMAZ BİR ZAFER GECESİ
Baraj oynamadan direkt olarak katılma hakkı elde eden Ay-Yıldızlılar, Avrupa Şampiyonası'nda 4. kaz mücadele edecek. Euro 2016, 10 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında Fransa'da 24 takımın katılımıyla düzenlenecek... Tarihe geçen bir zafere imzasını atan Milli Takımımız'da maç sonu yaşanan coşku görülmeye değerdi. Tribünleri dolduran 40 bin taraftarla birlikte finalleri kutlayan futbolcularımız, "Kırmızı-Beyaz şampiyon Türkiye" tezahüratı yaptı.

MİLLİLER'İN 2015'TE MÜTHİŞ SERİSİ
Bu yıl oynadığı 8 maçı da kaybe-t meyen Milli Takımımız, müthiş bir geri dönüşle finallerin biletini aldı.
Euro 2016 elemelerinde inanılmaz bir geri dönüşe imza atarak en iyi 3. olarak Fransa'da düzenlenecek finallere gitme hakkı kazanan Milli Takımımız bileği bükülmez bir ekip haline gelmeyi başardı. 2015 yılında oynadığı 8 maçta da yenilmeyen Ay-Yıldızlılar, eleme grubunda son 7 maçında 5 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti. Bu süreçte Hollanda, Çek Cumhuriyeti ve İzlanda gibi güçlü takımları devirmeyi başaran Milliler, grupta en çok puanı ise son sırada yer alan Letonya'ya kaybetti.

AY-YILDIZLILAR'A TEBRİK YAĞMURU
MİLLİ Takımımız'ın tarihi zaferi tüm Türkiye'de büyük sevinç yarattı... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından, "Bu hüzünlü günlerimizde bizleri milletçe aynı mutlulukta birleştiren Milli Takımımız'a ve Fatih Terim'e gönülden tebrikler, teşekkürler" ifadesini kullandı.

HAKAN: ŞİMDİDEN ÇOK HEYECANLANIYORUM
MİLLİ
Takımımız'ın genç isimlerinden Hakan Çalhanoğlu, kariyerinde ilk kez finallerde forma giyeceği için çok mutlu olduğunu söyledi. Yıldız futbolcu, "Finalleri düşündükçe şimdiden heyecanlanıyorum" dedi