Dilmen'den Milli takım ve üç büyükler analizi

Ünlü spor adamı Rıdvan Dilmen, Play-off şansını yakalamak için çok önemli Çek Cumhuriyeti maçına çıkacak olan Milli Takım'ı, Beşiktaş'ın yükselen performansını, Galatasaray'ın içinde bulunduğu krizi ve Fenerbahçe'nin tartışmalı hocası Pereira'yı değerlendirdi.

Giriş Tarihi 09 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 09 Ekim 2015, 10:48
Dilmen’den Milli takım ve üç büyükler analizi

İÇİNDEKİLER

Hollanda'nın İzlanda'ya kaybetmesiyle ele geçiremediğimiz play-off şansı bir şekilde yine geldi. Bunu değerlendirceğimizi düşünüyorum

Çek Cumhuriyeti ile enteresan bir maç oynayacağız. Kazakistan-Hollanda karşılaşması 19.00'da başlayacak. Yani bizim oyuncular saat 20.50'den itibaren Çek maçını kafalarında oynamaya başlayacak
Milli Takım çok zorlu iki karşılaşmaya çıkacak. Çek Cumhuriyeti maçında nasıl bir kadro ve oyun ile sahada olmalıyız?
Milli Takım, EURO 2016 Eleme Grubu'nda sadece bir maç kötü oynadı onu da kaybetti. Kaybettiğimize üzülmediğim tek maç İzlanda ile olandı. Çünkü kötü oynadık ve kaybettik. Ama kaybettiğimiz diğer puanlarda maçlar bizim lehimize gelmişti. Hollanda'nın İzlanda'ya kaybetmesiyle ele geçiremediğimiz playoff şansı bir şekilde yine bize geldi. Yarın Çek Cumhuriyeti sonrasında da İzlanda ile enteresan maçlar oynayacağız. Bizim Çek maçımız 21.45'te başlayacak. Kazakistan- Hollanda mücadelesi ise 19.00'da. Yani play-off mücadelesi verdiğimiz Hollanda'nın durumu 20.50'de belli olacak. Oradan çıkacak sonuç, bizim takımımızın Çek Cumhuriyeti maçı stratejisini belirleyecektir.
OYUNCULAR BUNDAN ETKİLENECEK
Fatih Terim ne kadar "O maçın skoruna bakmayalım" dese de oyuncular bundan etkilenecektir. Bizim oyuncular Çek Cumhuriyeti maçını saat 20.50'de kafalarında oynamaya başlayacaklardır. Söz konusu milli maçsa bütün takımlar prestij mücadelesi için çıkarlar sahaya. "Yenelim ve ülkemizi mutlu edelim" psikolojisi sonucun önüne geçer. Çek Cumhuriyeti de her ne kadar gruptan çıkmayı garantilese de ülkesini mutlu etmek için sahada mücadele edecektir. Ancak üçüncülük fırsatı elimize geçmişken bunu değerlendireceğimizi düşünüyorum. Sakatlığı olan Burak Yılmaz maça kadar yetişmezse ofansif orta saha oyuncularıyla topu çabuk dolaştırarak Prag'da ibrenin bizden yana olduğunu düşünüyorum.
BEŞİKTAŞ, DOĞRU YOLDA
Beşiktaş doğru bir teknik direktör aldı ve bir o kadar bütçesine uygun doğru transferler yaptı. Ciddi paralar vererek aldığı tek oyuncu var o da hedeflenmiş bir isim olarak Mario Gomez. Gomez de doğru bir transfer olduğunu kanıtladı ve krallığın birinci adayı durumunda. Bilic'in bıraktığı oyuncu kadrosuna 2-3 oyuncu takviyesiyle devam ediyor Beşiktaş...
BEŞİKTAŞ ŞAMPİYON OLUR
Ligin ikinci yarısının 4. haftasında stadın açılma ihtimali yüksek görünüyor. O zamana kadar zirvede kalırlarsa şampiyonluk için de şansları olur. Hücum aksiyonları Gomez'den sonra bol olan bir takım haline geldiler. Geçen yıldan kalma zaafları devam ediyor. O da takım halinde kendi sahasında beklediği zaman pozisyon veriyorlar. Bunu geliştirmesi lazım Şenol Hoca'nın. Gomez'in gol sayısını artırmak için iki kanat oyuncusundan, sağda oynayanın sağ, solda oynayanın sol ayaklı olması lazım. Töre gibi o zaman Gomez'in de hücum atakları artar. Gomez iyi orta gelirse atıyor. Yay civarında topla buluşturulduğunda da vuruşu çok iyi yapan bir oyuncu.
G.SARAY'DA İZLEME KOMİTESİ'NE ALKIŞ
G.Saray'ın, dördüncü hafta bittiğinde 5 puanı vardı. Hamza Hoca'nın çok üzerine gidildi. Atletico Madrid mağlubiyeti derken, "Çöküşe mi geçiyor" diye düşünülürken takım olma özelliği ve toparlanma ile üst üste 3 maçı kazanıp morallendiler. Tabii kulübün ekonomik durumundan dolayı taraftarın istediği transferler yapılmadı ama izleme komitesinin maliyeti düşük iki kenar beki için doğru oyuncular bulmaları takdir edilmeli.
FENERBAHÇE ÇALIŞMIYOR!
Fenerbahçe hazırlık maçları ve Shakhtar karşılaşmalarına çıktığında çok gol pozisyonuna giren ama çok da pozisyon veren bir takım olarak göze çarpmıştı. Enteresandır Pereira taktiğinde ısrarcı olur diye beklerken artık daha uygun taktiklerle oynamaya başladı. Bu bölümlerde ilginçtir sonuç alamadı. Bireysel tercihlerde kafası karıştı ama taktiksel anlayışta gelişim gösterdi.
PEREIRA BUNU ÇOK YAPIYOR
Fizik olarak kuvvet çalışması yaptıklarını çok düşünmüyorum. Oyunun ikinci yarılarında bunu zaman zaman görebiliyoruz. Çünkü içeride maça çok yüksek tempo başlıyorlar ama ikinci yarının ortalarında düşüyorlar. Rakibe oynama şansı veriyorlar. Eğer beraberliğe yakalanırlarsa şuursuz atak yapıyorlar. Bir de antrenör oyuncu ilişkisini çok sağlıklı görmüyorum. Bir teknik adam, oyuncu ile oyuna girerken ya da çıkarken ya da oyun içinde tartışmamalı. Vitor Pereira bunu çok yapıyor.