Melo gitti Kevin geldi

Sarı-Kırmızılı kulüp transferde dün hareketli saatler yaşadı. Melo bonservisiyle Alex ise kiralık olarak İnter'e gitti. Cimbom Dortmund'ta sağbek ve sol açık oynayan Kevin Grosskreutz'u 1 milyon Euro'ya renklerine bağladı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Eylül 2015 Güncelleme 01 Eylül 2015, 01:37
Melo gitti Kevin geldi

İÇİNDEKİLER

Galatasaray yönetimi, transferin son gününde Kevin Grosskreutz için kulübü Borussia Dortmund'la anlaşmaya vardı. Grosskreutz'un bonservisinin 1 milyon euro civarında olduğu öğrenildi. 2009 yılından bu yana Dortmund forması giyen Alman oyuncu, kariyerinde 1 kez Dünya Kupası şampiyonluğunun yanı sıra 2 Bundesliga şampiyonluğu yaşadı. Tecrübeli oyuncu geçen sezon Dortmund'da 17 lig ve 4 kez de Şampiyonlar Ligi maçlarında forma giydi. Sağ bek bölgesinde ve orta sahanın sağında oynayabilen Grosskreutz, şubat ayında geçirdiği sakatlık sonrası 6 hafta sahalandan uzak kalmıştı. Alman futbolcu geçtiğimiz sezon Bundesliga'da 17 resmi maça çıkarken, Şampiyonlar Ligi'nde 4 mücadelede de Dortmund forması giydi. Alman Milli Takımı'nın 2014 Dünya Kupası Finalleri'ndeki kadrosunda görev alan Grosskreutz, bu sezon Dortmund'un B takımı ile maçlara çıktı.

SOSYAL MEDYADA MELO'NUN SATILMASINA TEPKİ
Sağ ve sol bek, sağ ve sol açık ile orta sahanın ortasında oynayabilen Alman futbolcu kalede bile görev yaptı. Grosskreutz transferi açıklanırken, Galatasaray'da esas bomba Melo'nun gitmesiyle yaşandı. Sarı- Kırmızılı kulüp transferin son gününde Melo'yu İnter'e satarken, Alex Telles'i de yine İnter'e kiraladı. Galatasaray taraftarı sosyal medyada Melo'nun satılmasına büyük tepki gösterdi. Şampiyonluğun da bu nedenle zora girebileceğini belirten taraftarlar yönetimi ağır şekilde eleştirdiler.