Bu Fener herkesi ezer geçer

Otoritelere göre Fenerbahçe güçlü kadrosu, yıldızları ve agresif futboluyla şampiyonluğun en güçlü adayı... Hatta bir değil iki kadrosu var...G.Saray'ın Melo'yu satması büyük 'hata' diye yorumlanırken, otoriteler Fener'i Beşiktaş'ın zorlayacağı görüşünde. Trabzon da doğru yolda...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Eylül 2015 Güncelleme 01 Eylül 2015, 00:59
Bu Fener herkesi ezer geçer

İÇİNDEKİLER

Ligin ilk 3 haftası geride kalırken Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor'un ortaya koyduğu futbolu ve şampiyonluk şanslarını futbol otoritelerine sorduk. Ortak görüş bu sezon flaş transferler yapan Fenerbahçe'nin tartışmasız ligin en favori takımı olduğu yönünde. Fenerbahçe'nin son yılların en güçlü kadrosunu kurduğunu söyleyen otoriteler, geçen sezon şampiyon olan Galatasaray'ın ise Melo gibi önemli bir oyuncuyu İnter'e satarak çok büyük bir hata yaptığını vurguladılar. Melo'nun satılmasının Galatasaray'ın da şampiyonluk şansını azalttığını vurguladılar.Trabzonspor'un Mbia, N'Doye, Douglas ve Marko Marin gibi yıldızlarla nokta transferler yaptığını belirten yazarlar, Beşiktaş'ın da şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olduğunu söylediler. İşte o görüşler:

LEVENT TÜZEMEN: İSKELET OTURSUN FENERBAHÇE LİGİN TOZUNU ATAR
Fenerbahçe zengin kadrosuyla henüz takım uyumunu yakalayamadı. Ancak Pereira iskeleti oluşturur ve en az 8 oyuncuyu sabit tutar ve uyum sağlamalarını başarırsa Fenerbahçe ligin tozunu atar. Trabzon uzun aradan sonra şampiyonluğa oynayacak gibi gözüküyor. Marko Marin NDoye Mbia ve Doglas tam isabet. Tek sorun Şota... G.Saray Melo'yu satarak şampiyonluk yarışından uzaklaştı. Beşiktaş kaleci sorunu yaşar.

İLKER YAĞCIOĞLU: VAN PERSİE BU LİGDE LEBLEBİ GİBİ GOLLER ATAR!
Son Antalya maçında görüldü ki Van Persie gerçek formunu bulduğu zaman bu ligde leblebi gibi gol atar. Yeni transfer Markovic'i ve Nani'nin iştahlı futbolunu düşündüğümüzde Fenerbahçe hücumda hiçbir sıkıntı çekmez. Bu kadronun şampiyon olur. Beşiktaş özellikle hücum hattıyla göz dolduruyor. G.Saray Melo'yu kaybetti. Bu yüzden zorlanacaktır. Trabzon bu sezon şampiyonluğu son maçlara kadar kovalar.

OKTAY DERELİOĞLU: NANİ VE VAN PERSİE İLE FENERBAHÇE UÇAR GİDER

Fenerbahçe her hafta üstüne koyuyor. Nani ve Van Persie biraz daha kuvvetlenir ve takıma oturursa ligi alır götürürler. Fener'in esas sıkıntısı savunmada. Bu bölgeye yapılan transferler başarısız. Beşiktaş ve Trabzonspor Fener'in en büyük rakipleri olurlar. Özellikle Trabzon'un Mbia, Okay, Cavanda, N'Doye Marko Marin transferleri çok doğru. G.Saray'dan Melo'yu kaybetti. Bence bu sene şampiyonluk yarışından koparlar.

GÜRCAN BİLGİÇ: FENERBAHÇE HER GEÇEN GÜN DAHA İYİYE GİDİYOR
Fenerbahçe bu sezon yaptığı yıldız transferler ve agresif oyunuyla şampiyonluk yarışında rakiplerinin önünde gözüküyor. İlk 3 haftaya baktığımızda Fenerbahçe takımı yeni olmasına rağmen her geçen gün daha da iyiye gidiyor. G.Saray ve Beşiktaş UEFA'nın kemer sıkma emri yüzünden kadrolarındaki eksikleri gideremediler. Trabzon ise nokta transferlerle doğru hamleler yaptı. Ama ligin favorisi Fenerbahçe.