Sabır enerji akıl

"Bu maçı kazanmak için ilk prensibimiz sabır olacak. Rakibe karşı asla açık vermememiz şart. Sonuç ne olursa olsun asla gol yememeliyiz. Ukrayna'ya avantajlı gitmek sizlerin elinde." "90 dakika enerjik olmalıyız. Her alanda baskı ve pres yapara k Shakhtar'e adım attırmamalıyız. Rakibin eksi ve artılarını biliyoruz. Bunun üzerinde durduğumuz an işimiz kolaylaşacaktır."

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Temmuz 2015 Güncelleme 28 Temmuz 2015, 01:24
Sabır enerji akıl

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira dünkü idmanda futbolcularıyla özel bir toplantı gerçekleştirdi. Portekizli hoca Shakhtar'e nasıl diz çöktürebileceklerini masaya yatırdı. Tespit ettiği hususları tek tek oyuncularına anlatan Pereira, "Shakhtar Donetsk son yıllarda Avrupa futbolunda adından en çok söz ettiren takımlardan biri oldu. Başlarında Lucescu gibi son derece kurt bir hoca var. Çoğu oyuncunun yıllardır birbiriyle aynı takımda oynaması onlar için bir avantaj. 90 dakika boyunca çok sabırlı olmamız gerekir. Gol ilk dakikada da gelir son dakikada da. Biz motivasyonumuzu asla bozmamalıyız. Shakhtar'e karşı sabırlı olurken aynı zamanda gol yememeliyiz. Kalemizde göreceğimiz bir gol bile telafisi olmayan bir durum yaratabilir" dedi.

SHAKTHAR BASKI VE PRES KARŞISINDA SİNİYOR
Futbolcularına 2. öğüt olarak enerjik olmalarını tavsiye eden Pereira, "Sanki iki 90 dakika çıkaracakmış gibi enerji dolu olmalıyız. Futbol sahasının oynadığı her alanda Shakhtar'e baskı ve pres yapmalıyız. Onlara adım attırmamalıyız. Topa ne kadar hakim olursak rakibe karşı o kadar baskı kurarız. Shakhtar iyi bir takım olmasına rağmen baskı ve pres karşısında siniyor. Bundan yararlanmamız gerekiyor" diye konuştu.

KAZANMAK İÇİN AKLIMIZI ORTAYA KOYACAĞIZ
Portekizli teknik adam rakibin eksi ve artılarını iyi bildiklerini ifade ederek, "Shakh tar'in zayıf karnına darbe vurmalıyız. Bunun için akıllı olmak gerekiyor. Kuvvetli yönlerini de bildiğimiz için onlara karşı gereken önlemleri alacağız. Futbol sadece ayakla oynanmıyor. Kafada da maçı kazanmak için aklımızı ortaya koyacağız. Herkes görevini en iyi şekilde yaparsa kendi evimizdeki ilk maçtan zaferle ayrılırız" ifadesini kullandı.

BİZİM KOZLARIMIZ DAHA GÜÇLÜ
Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira Shakhtar'la oynayacakları maçı 2 kaliteli ekibin sınavı olarak gördüğünü söyledi. Portekizli hoca taraftarlarından kendilerini maçın başından itibaren desteklemelerini isteyerek, "Sabırlı olmalıyız. Oldukça zor bir maç olacak. Rakibi gayet iyi tanıyorum ama biz kendi yapacaklarımıza odaklanmış durumdayız" dedi. 3 haftada gelebilecekleri en iyi seviyeye ulaştıklarını ifade eden Pereira, "Shakhtar'ın en önemli avantajı teknik direktörü uzun yıllardır onlarla ve takımı çok iyi tanıyor. Başka bir avantajı da hazırlık dönemini bizden daha iyi geçirmeleri. Bu açıdan avantajlı olduklarını düşünüyorum. Gerek orta gerek hücum oyuncuları kaliteli ancak bizim de kendi argümanlarımız var. İnanıyorum ki sahada bizim kozlarımız daha güçlü olacak" ifadesini kullandı.

KİMLİĞİMİZİ ORTAYA KOYACAĞIZ
Kendi kimliklerini ortaya koymaya çalışacaklarını belirten Pereira, "Bireysel ve kollektif anlamda oyuncularım sahada istediklerimi gerçekleştirirse iyi bir sonuç alabiliriz" dedi.