Nani mi Poldi mi ?

G.Saray'ın resmen anlaştığı ve bugün İstanbul'a getireceği Podolski kariyer istatistiklerine göre Nani'nin önünde. Fakat geçen sezona bakarsak, Fenerbahçe'nin Portekizli'si ön plana çıkıyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Temmuz 2015 Güncelleme 04 Temmuz 2015, 00:53
Nani mi Poldi mi ?

İÇİNDEKİLER

Ezeli rekabet sezon başlamadan start aldı!.. Galatasaray'ın transferini bitirdiği Lukas Podolski ve Fenerbahçe'nin yeni transferi Luis Nani son günlerde sosyal medyada sık sık karşılaştırılıyor. TAKVİM araştırdı ve "Podolski mi, Nani mi?" sorusuna rakamlarla yanıt buldu. İki yıldızın kariyeriyle ilgili istatistiklere baktığımızda Podolski bir adım öne çıkıyor. Alman futbolcu bugüne kadar Köln, Bayern Münih, Arsenal ve Inter formasıyla toplam 399 maça çıktı. Alman futbolcu genelde en uçta değil, sol kanatta oynamasına rağmen bu maçlarda 152 gol attı. 86 da asist üreten Podolski, 116 dakikada bir gole yapmayı başardı. Milli takım formasıyla 125 maçta 49 gol atıp, 31 asist yapan Poldi'nin müzesinde 1 Dünya Kupası, 1 Bundesliga şampiyonluğu, 1 Almanya Kupası, 1 FA Cup ve 1 Community Shield zaferi bulunuyor. Luis Nani ise Sporting ve Manchester United formasıyla 33 maçta 62 gol atıp, 91 asist yaptı. Portekizli yıldız 153 dakikada bir gole etkide bulundu.

KUPA SAYISINDA NANI, PODOLSKI'YE GÖRE ÜSTÜN
Portekiz formasıyla 86 maçta 15 gol atıp 23 asist yapan Nani'nin müzesinde ise 1 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu, 4 Premier Lig şampiyonluğu, 5 Community Shield, 1 Şampiyonlar Ligi kupası, 2 İngiltere Lig kupası, 2 Portekiz Kupası ve 1 Kıtalararası Kupa bulunuyor. Nani, bireysel istatistiklerde Podolski'nin gerisinde kalsa da geçtiğimiz sezonki performansıyla ön plana çıkıyor. Portekizli futbolcu, Sporting'de 38 maçta 12 gol ve 8 asist üretmeyi başardı. Podolski ise Arsenal ve Inter'de 31 maçta sadece 4 gol atıp, 4 asist yapabildi. Poldi ve Nani'nin Türkiye'de nasıl bir grafik çizeceğini ise zaman gösterecek.