Zirvede tango bölüm: 2

Bu akşam zirvenin kalbi yine Avni Aker'de atacak... Aslan'ı zirveden indiren Trabzon, Kartal'ı da vurmak istiyor... Geçen hafta 90+7'deki golle zirveye tutunan Beşiktaş ise zorlu maçı kazanarak şampiyonluk yolunda çok büyük bir adım atma hedefinde...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Mayıs 2015 Güncelleme 03 Mayıs 2015, 01:02
Zirvede tango bölüm: 2

İÇİNDEKİLER

Süper Lig'de haftanın buluşması bu akşam Avni Aker'de olacak... Haftaya lider giren Beşiktaş, zorlu Trabzonspor deplasmanına konuk olacak. Saat 19.00'da başlayacak derbiyi Cüneyt Çakır yönetecek. İki hafta önce yine Avni Aker'de Galatasaray2-1 yenerek zirveden indiren Trabzonspor bu kez de aynı tarifeyi Beşiktaş'a uygulamak istiyor... Geçen hafta Kardemir Karabükspor önünde 90+7. dakikada attığı golle zirvede tutunan Kartal ise zorlu deplasmanda kazanarak şampiyonluk yolunda dev bir adım atma hedefinde... Derbiden çıkacak sonuç, zirvenin diğer ortakları Galatasaray ve Fenerbahçe'yi de çok yakından ilgilendiriyor. Trabzonspor'da Aytaç Kara, Musa Nizam ve Yatabare forma giyemeyecek. Beşiktaş'ta ise sakatlığı bulunan Tolga Zengin, Veli ve Mustafa Pektemek ile cezalı Necip ve Serdar zorlu maçın kadrosunda yer almadı.

GENELDE BEŞİKTAŞ, AVNİ AKER'DE TRABZON ÜSTÜN
42 yıllık rekabette Beşiktaş'ın 48, Trabzonspor'un 42 galibiyeti bulunuyor. Siyah-Beyazlılar'ın 158 golüne, Bordo-Mavililer 127 golle karşılık verdi. Ligde yapılan 83 maçta iki takım da 31 galibiyet aldı. Ezeli rakipler lig maçlarında Trabzon'da 40 kez karşı karşıya gelirken, Trabzonspor 21, Beşiktaş 10 kez sahadan galip ayrıldı. Avni Aker Stadı'ndaki lig maçlarında Trabzonspor 57, Beşiktaş ise 45 gol attı. Ligin ilk yarısında oynanan mücadeleyi Beşiktaş 3-0 kazanmıştı.

ERSUN YANAL'IN YÜZÜ GÜLDÜ MEHMET EKİCİ 11'DE
Avrupa Lig'ne hatılmak için bu akşam mutlak 3 puan hedefleyen Trabzonspor'da Mehmet Ekici yüzleri güldürdü. Takımla idmanlara başlayan fakat fiziki durumu iyi olmayan yıldız futbolcu ilk 11'deki yerini alabilecek.

BİLİC KARAR AŞAMASINDA: YÜZDE 70 DEMBA BA!
Trabzon maçı öncesi Beşiktaş'ta tüm gözler Bilic'te... Hırvat hoca yabancı kontenjanı nedeniyle kimi yedek bırakacağına karar veremiyor. Fakat Bilic'in yüzde 70 Demba Ba'yı 11'e alacağı, Sosa'yı ise kulübeye göndereceği öğrenildi.