Bisikleti sevdirmeliyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar Salacak'ta basın turuna katıldı. Erdoğan, "Bisikleti sevdirmeliyiz" dedi. Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ise, "Erdoğan'ın hızına ben bile yetişemedim" diye konuştu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Nisan 2015 Güncelleme 19 Nisan 2015, 01:01
Bisikleti sevdirmeliyiz

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 51.'sinin basın tanıtım turu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla Salacak Sahil Yolu'nda gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar Salacak Sahili'nde, Kız Kulesi karşısında ve İstanbul Boğazı'nın Marmara'ya açıldığı noktada basın turuna katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koruma Müdürü Muhsin Köse ise takım elbisesiyle Erdoğan'ın arkasından bisiklet sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kız Kulesi'nin karşısında başlayan tanıtım yarışına eşofmanlarıyla geldi ve kask taktı. Erdoğan, Salcano tarafından özel olarak yapılan üzerinde Cumhurbaşkanlığı forsu ve kendi adının yazıldığı özel bisikleti kullandı. Yaklaşık 1 kilometre bisiklet kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan fotoğrafçısına da tarihi yarımadayı arkasına alarak poz verdi.

ERDOĞAN: BİSİKLETE OLAN SEVDAYI ARTIRMALIYIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip bisikleti henüz sevdiremediklerini söyleyerek, "Dilerim bisiklete olan sevdayı arttırırız. Bisiklet firmaları da fiyatları indirirse katılım daha fazla olur. Diğer illerimizde de inşallah bisiklet alt yapısını canlandırırız" dedi. Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu Erdoğan'ın turu gayet rahat bir şekilde tamamladığını ifade ederek, "Zaman zaman hızını artırdı temposu yüksekti. O an hızına ben bile yetişemedim" dedi.

20 VİTESLİ... HİDROLİK FRENLİ
Erdoğan'ın kullandığı bisiklet 20 vitesli hidrolik fren sistemi olan karbon gövdeli özel bir üretim.

ERDOĞAN'A KILIÇ'TAN MADALYA
Bitiş noktasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç tarafından madalya takıldı. Erdoğan yarışın 26 Nisan'da Alanya'da başlayacağını ifade ederek, yarışın İstanbul'da 3 Mayıs'ta finişine katılmaya çalışacağını söyledi.