Karikatür isyanı

Bir açıklama yapan Beşiktaş Kulübü, Hürriyet gazetesinde çıkan karikatürü kınadı. Açıklamada, karikatürün ifade özgürlüğünün sınırlarını aştığı ve karalama amaçlı olduğu belirtildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Nisan 2015 Güncelleme 18 Nisan 2015, 00:12
Karikatür isyanı

İÇİNDEKİLER

Hürriyet gazetesinin dünkü sayısının 1. sayfasında çıkan karikatüre Beşiktaş Kulübü'nden çok sert tepki geldi. Beşiktaş Kulübü, resmi internet sitesinden bir açıklama yaparak; Hürriyet Gazetesi'nde yayınlan bir karikatürü kınadı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Hürriyet gazetesinde Latif Demirci imzasıyla yayımlanan karikatürü kabul edilemez buluyoruz. Hürriyet gibi saygın bir kuruluşa yakışmayan bu karikatürün ifade özgürlüğünü aştığı ve imajımızı zedelemeye yönelik olduğu herkesin malumudur. Milletimize mal olmuş, ülkemiz topraklarının ilk spor kulübü olan, Şeref'i ve Hakkı ile spor sahalarında centilmence mücadele eden, armasında Ay-Yıldızlı bayrağımızı taşıyan, milyonlarca taraftarıyla 112 yıldır dim dik ayakta duran Beşiktaş JK'ya gösterilen bu tavrı anlamakta zorluk çekiyoruz."

ORMAN: PARA ÖDEMİŞ LOCA ALMIŞ! NE VAR BUNDA
Yayınlanan karikatüre Beşiktaş taraftarlarından da tepki geldi. Twitter üzerinden yayınlanan karikatürü eleştiren Siyah-Beyazlı tarftarlar, Beşiktaş Başkanı'nın kiminle görüşüp görüşmeyeceğine kendisi kara verir" denildi. Başkan Orman da kulübü ziyaret eden Rıza Sarraf için, "Eroin kaçakçısı diye polis mi peşinde? Ortağı mıyım? Para ödemiş loca almış ne var bunda" ifadelerini kullanmıştı.

BU BİRKOMPLO MU!

Süper Lig'de şampiyonluk adaylarından Beşiktaş, son günlerde üst üste gelen olumsuz haberlerle sarsıldı. Siyah- Beyazlı taraftarlar ve camia son günlerde gelen kötü haberleri 'komplo' olarak yorumluyor. Hatta şampiyon olmamaları için yapılan hareketler olarak yorumluyorlar. Taraftar sosyal medyada bundan sık sık bahsediyor.