Kanarya'dan mucize zafer

Kadınlar Basketbol Ligi final serisinde Fenerbahçe Ülker ezeli rakibi Galatasaray'ı son anda geçerek şampiyonluğa çok yaklaştı. Galibiyet basketini atan Pondexter attığı 19 sayıyla maçın yıldızıydı. Sarı-Lacivertliler, perşembe günü kazanırsa şampiyon olacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Nisan 2013 Güncelleme 30 Nisan 2013, 01:12
Kanarya’dan mucize zafer

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe, Kadınlar Basketbol Ligi final serisinde 2-1 öne geçti. TKBL final serisinin üçüncü maçında Cappie Pondexter'ın bitime 2 saniye kala attığı basketle Galatasaray'ı 71-70 mağlup eden Sarı-Lacivertliler; şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı. Maçın bitimine 4 saniye kala G.Saray 1 sayı öndeydi. Maçta 19'ar sayı atan Galatasaray'dan Lyttle ile Fenerbahçe'den Pondexter, en skorer oyuncular oldu. Galatasaray'ı deviren Fenerbahçe'de 19 sayıyla oynayan Cappie Pondexter'ın yanı sıra Anastasiya Verameyenka da 15 sayı, 8 ribaundla mücadele etti. Ivana Matovic ise 12 sayıyla maçı tamamlayarak galibiyette önemli rol oynadı.

ANN WAUTERS 16 SAYIYLA SKORA KATKI YAPTI
Galatasaray'da ise Sancho Lyttle 19 sayıyla maçı bitirirken, Ann Wauters 16, Lindsey Harding de 12 sayı, 5 ribaund, 6 asistle maçı tamamladı. Serideki ilk maçı Galatasaray, Ülker Sports Arena'daki mücadelede 64-59'luk skorla kazanırken, ikinci karşılaşmadan ise Fenerbahçe, 55-52 galip ayrılmıştı.

SERİNİN DÖRDÜNCÜ MAÇI YİNE ABDİ İPEKÇİ'DE
Serinin dördüncü karşılaşması 2 Mayıs Perşembe günü Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak. Fenerbahçe, maçı kazanması durumunda şampiyon olacak. Galatasaray'ın kazanması durumunda ise şampiyon, Sarı-Lacivertli ekibin sahasındaki serinin beşinci ve son maçında belli olacak.

16'DA 10 İLE SERİDE 2-1 ÖNDE
Fenerbahçe, Galatasaray karşısında 16 dış atış kullandı ve bunlardan 10'unda isabet bularak seride 2-1 öne geçti.