Futbolun adaleti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Mayıs 2009 Güncelleme 25 Mayıs 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

İnönü'de dün akşam Galatasaray oynadı, Beşiktaş kazandı. Futbolun adaleti yok derler, Galatasaray'ın 90 dakika oynadığı maçta Beşiktaş'ın galibiyeti için ancak bu söylenebilir.
Beşiktaş, kazanırken attığı 2 golde de kendi oyuncularından çok Galatasaraylı oyuncuların vuruşları ve asistleri etkili olduğunu söyleyebiliriz.
Beşiktaş'ın kendi sahasında bu kadar kötü olmasında Mustafa Denizli'nin ve stresin çok etkili olduğunu söyleyebilirim. Denizli öyle bir kadro ve öyle bir oyun anlayışıyla sahaya çıktı ki; kendi oyuncularının korkmalarını sağlarken , Galatasaray'a da oynama şansı tanıdı. Mesela Toraman ve Üzülmez kendi sahasında hiç hücuma çıkmadı. Ernst ve Cisse, hatta Tello ile Holosko bile adam kovaladı.
Bu devirde adam markajı inanılır gibi değil? Oyuncular biraz dolaştı mı, defans allak bullak... Nitekim Galatasaray takımı hiç bulmadığı kadar rahat pozisyon buldu. Beşiktaş'ta Yusuf 11'de yok. Oysa Galatasaray defansı sıkıntılı, üstüne gitsen problem yaşayacak. İkinci yarıda Yusuf bir gol attı, bir de bence verilmeyen ama penaltı olan pozisyon var. Beşiktaş'ın tüm pozisyonu da bu kadar.

***

Dün akşamki maç Galatasaray'ın bu sezon oynadığı en iyi maçlardan biri. Benfica ve Bordeaux deplasmanlarında da güçlü rakiplerine böyle oynamıştı. Çok iyi top yaptı, çok pozisyon buldu. Girdiklerinin yarısını atsa sonuç çok farklı olurdu.
Dün akşam Arda ve Sabri çok iyi oynadılar. Arda solu seviyor ama beraber oynadıklarında Sabri de iyi oynuyor. Tabii iyi derken Sabri'nin bir ara kendini attırmak için çok çabaladığını da söylemeliyim. Kewell ilk yarıda Toraman tarafından iyi marke edildi. Kötü bir gol kaçırdı. Ama ikinci yarıda alan değiştirince golünü attı. Kewell ihmal edilecek bir oyuncu değil.
Mehmet Topal ve Emre dün akşam şanssız günlerinden birini yaşadılar. Topal'ın Beşiktaş'ın iki golünde de istek dışı katkısı var. Bu futbolda az olan bir şanssızlık. Ama Topal'ın genelde çok iyi olmadığını ve önemli top kayıpları da yaptığını belirtelim. Emre de özellikle zamanlamalarda hatalar yaptı. Bir yıldır oynamayan Orkun'u oynatmak Korkmaz için büyük bir riskti. Ama Orkun hocasının verdiği şansı iyi kullandı.