Sadece Keita yetmez

Yönetim teknik direktör konusunda büyük fedakarlık yaptı ama oyuncu transferi için aynı şey söz konusu olmadı.. Sadece Keita fark yaratabilecek bir futbolcu... Orta alana forvet özellikli bir isim alınmazsa büyük sıkıntı yaşanabilir

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Temmuz 2009 Güncelleme 26 Temmuz 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

Frank Rijkaard çok önemli bir teknik direktör. Barcelona'daki başarıları zaten ortada... Fakat Hollandalı teknik adamdan sihirbazlık da beklememek gerekiyor. Elindeki malzeme yeterli mi, bu malzemeyle nereye kadar gider ona şöyle bir bakalım. Galatasaray, mali anlamda çok rahat değil. Teknik direktör seçimi büyük fedakarlık, ama kadroya baktığımızda çok fazla değişiklik olduğunu söyleyemeyiz. Kadrodan gidenler var ve bir tek Keita fark yaratabilecek bir transfer. Onun dışında mutlaka orta saha ve forvet özellikli bir oyuncu daha gerekli. Leo Franco, Aykut ve Orkun'la kalede sıkıntı olmaz. Defans, Milli Takım'ın defansı. Özellikle göbekte iki Emre, Gökhan ve Servet'le bu iş gider. Bu oyuncular defansif olarak çok iyiler. Ama Galatasaray'ın geriden iyi top kullanma şansı fazla olmayacak. Sağ tarafta Sabri çok canlı ama çok dağınık. Uğur'un geliyor olması bu bölge için olumlu bir gelişme. Hakan Balta'nın olduğu sol tarafta da çok büyük sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Ama Volkan'ın da rekabet adına temposunu artırması lazım.

LINCOLN İÇİN GEÇ BİLE KALINDI
Lincoln'ün yollanması gecikmiş ama çok doğru bir karar... Kalli ile sorun yaşamış, kaptanlık verildikten sonra oratlıktan kaybolmuş, Bülent Korkmaz'ın başını yemiş, Rijkaard'ın otoritesini daha baştan tanımayacağı sinyalini vermiş Lincoln'ü kulübe sokmamak doğru ama alternatifini de sunmak kaydıyla. Arda'nın bu yıl yükü ağır. Hem 10 numara hem de kaptanlığın Arda'ya yakıştığını söyleyebilirim. Ancak, benim gönlümden geçen, geçen yıl kaptan olan ve başarıyla oynayan Ayhan'ın oynadığı süreç içinde kaptanlığının devam etmesi olurdu. Bir başkası kaptanlığın alınmasını kabullenmeyebilirdi. Ayhan sorun yapmadı. Yine elinden geleni eksiksiz vermeye devam ediyor. Ama, kaptanlık çok kolay alınıp, verilmemeli. Daha iyisi geldiğinde de alıp ona mı vermek gerekecek. Sonuçta Galatasaray bu yıl daha doğru işler yapıyor. İşi baştan sıkı tutu. Ancak, kadro ve transfer konusunda bir kaç adım daha atması gerekiyor. Aksi taktirde Rijkaard'ın işi hiç kolay olmaz. 17 yıldır Galatasaray'ı tanıyan ve benim de beraber çalıştığım, akademik olarak da başarılı bir insan olan Fatih İbralı'nın görevden alınması üzücü. Altyapısıyla Avrupa futbolunda söz sahibi olmuş Ajax'ın alt yapısından hocaların gelmesi Galatasaray adına olumlu bir gelişme. Ancak Fatih İbralı gibi tecrübeli, Türkiye'yi ve Galatasaray'ı çok bilen, akademik donanımı da olan bir ismin de görevde kalmasıyla meydana gelecek bir oluşum daha mantıklı olurdu diye düşünüyorum. Çünkü dışarından gelecek isimlerin, özellikle alt yapıda sistem oluşturabilmede uyum sıkıntısı olabileceği için yabancılık çekme olasılığı fazla.

İBRALI'NIN GÖNDERİLMESİ İYİ OLMADI
Ayrıca, kendini Galatasaraylı olarak düşünen, Sarı-Kırmızılı renkleri benimsemiş, kurumun adeta demirbaşı olmuş insanların ortada bir kabahat yokken yollanması da çok iyi bir örnek olmadı. Genel anlamda üstyapıyla altyapının koordinasyonu, benzer sistemde çalışacak olması doğru bir yaklaşım. Ama, uygulamada kendi değerlerimizin de kaybolmamasını isterdim.

2 görüş
Turgay Şeren: Bence hala sistem yok
ŞU an için baktığımızda Galatasaray'ın oyun tarzını bir sisteme bağlı değil, çorba gibi birşey. Sahada kimin ne yaptığı belirsiz. Rijkaard beğendiğim bir futbolcuydu. Barcelona'da da iyi teknik adamdı. Galatasaray'da ise beni şaşırtıyor ve merakla bekliyorum. Galatasaray yalnız sahada değil, saha dışında da berbat yönetiliyor. Bu mutlaka transfer yapılması şart. Kulüp ne teknik olarak ne de idari olarak iyi yönetilmiyor. Allah selamet versin.

Gökmen Özdenak
: Rijkaard'ın değerini bilin

Galatasaray'ın en büyük transferi Rijkaard ve ekibidir. Umarım, bunu Galatasaray camiası ve futbolcular iyi değerlendirir. İki mükemmel transfer Leo Franco ile Keita... Keita, sağ kanatta Galatasaray'ı taşıyıcı özellikle bir oyuncu. Başarıda en önemli etkenin futbolcuların Rijkaard'a olan güveni, inancı büyük rol oynayacaktır. Arda, fazla abartılıyor. Abartılamadan dolayı şımardığı için biraz dağıldı. Toparlaması da zaman alacaktır. Arda'nın daha iyi olamayacağı konusunda kaygılıyım. Dikkat etmesi gerekiyor.