Yıldırım mesaj

Başbakan Yıldırım, FETÖ elebaşı Gülen’in iadesiyle ilgili ABD’ye sert çıktı: Adam darbe yapmaya kalkıyor hala delil istiyorsunuz. Ayak sürümeye devam ederseniz iş başka bir yere gider.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ağustos 2016 Güncelleme 01 Ağustos 2016, 10:58
Yıldırım mesaj

İÇİNDEKİLER

Başbakan Binali Yıldırım, gündeme dair önemli mesajlar verdi. Yıldırım, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in iade konusunu değerlendirdi. Yıldırım özetle şunları söyledi:

DELİL ORTADA:
ABD bizim stratejik ortağımız. Dostluğumuzu sorgulatacak bir pozisyona düşmesini istemeyiz. Fethullah Gülen konusunda, 15 Temmuz'a kadar olduğu gibi, ayak sürüme işine devam ederlerse o zaman iş başka bir yere gider. Başkan Yardımcısı Joe Biden'e, 'Ne delili, adam darbe yapmaya kalkıyor, hala delil istiyorsunuz' dedim.

ZEVZEKLİĞİN TARİFESİ YOK:
(ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel'in, 'Temasta olduğumuz generaller hapiste' sözleri) Kimseden bir şey beklediğimiz yok. Zevzekliğin tarifesi yok yani. Adam bir laf söyledi, ertesi gün yalanladı. 'Ben söylemedim' dedi. Biz ona itibar etmek zorundayız. Ben ona cevabımı verdim; bu bir itiraf mı acaba dedim. Sayın Cumhurbaşkanımız çok sert tepki ortaya koydu.

DARBEYİ PLANLAYANLAR:
Elde bilgiler var ama bunları ortaya çıkarmak yargının işidir. Biz onların yerine kalkıp darbeyi şunlar bunlar yaptı dememiz doğru olmaz. Fethullah Gülen'in işin merkezinde olduğu yönünde hiçbir şüphe yoktur. Orada bir tereddüt oluşturmaya çalışanlar boşuna gayret gösteriyorlar. Fethullah Gülen bu darbenin göbeğindedir, merkezindedir. Bir numarası mıdır, yoksa '1A mıdır' onu bilemem.

GENELKURMAY BAŞKANI'NIN SEÇİMİ:
"Genelkurmay Başkanı Kuvvet komutanları arasından seçilir" maddesi "generaller, amiraller ve orgeneraller arasından seçilir" diye değişiyor. Orgeneral rütbesi alan herkes Genelkurmay Başkanı seçilebilecek.

GENELKURMAY ANAYASA İLE CUMHURBAŞKANI'NA:
Cumhurbaşkanı'na bağlanması daha doğru olur diye düşünüyoruz. Diğer partilerle görüşülüp Anayasa bağlamında gündeme getirilebilir.

İSTİHBARAT YAPILANDIRILACAK:
Bu da gündemimizde var. Bunu da olgunlaştırıyoruz. Model için erken söylememeyim. Olgunlaşsın öyle söyleyeyim. KHK döneminde bununla ilgili de adım atılacak.

ADALETLE HAREKET EDECEĞİZ
İntikam duygusuyla değil, adaletle hareket edeceğiz. Darbecilere hesabını soracağız. Şehitlerimizin, gazilerimizin hesabını soracağız. Sürek avına çıkmayacağız; elimizdeki sağlam verilerle hareket edeceğiz. Yaşla kurunun birlikte yanmasına asla izin vermeyeceğiz.