Çarkçı Kemal

Söylediklerini yalanlamasıyla ünlü CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yine şaşırtmadı. Baykal’a kaset komplosunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iftiralar atan Kılıçdaroğlu, “Görüntüleri izledim ama zamanını ve kimin izlettiğini hatırlamıyorum” dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Mayıs 2016 Güncelleme 27 Mayıs 2016, 01:56
Çarkçı Kemal

İÇİNDEKİLER

Ankara Başsavcılığı'nın Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'a yönelik kaset komplosu iddiasıyla yürüttüğü soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Başsavcılık, "kaset kumpasıyla" ilgili bazı açıklamaları üzerine Kılıçdaroğlu'nu geçtiğimiz geçtiğimiz günlerde "tanık" sıfatıyla ifadeye çağırmıştı. Başsavcı vekilinin telefonla uygun bir günde gelmesini talep ettiği Kılıçdaroğlu, ifadeye gelmeyeceğini bildirmişti. Kılıçdaroğlu'nun kısa süre önce avukatı aracılığıyla savcılığa bir dilekçe gönderdiği ortaya çıktı. Savcılığın soruşturma dosyasına eklediği dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun Baykal'a yönelik kumpas ve sonraki süreçlerde edindiği tüm bilgileri katıldığı bir televizyon programında anlattığı belirtildi.

YAKINLARI YALANLADI
Video kaydını izlemediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la ilgili ortaya attığı iddiayı yineledi. Dilekçede, "Erdoğan videosunun, genel başkan olduktan sonraki süreçte kendisine izlettirildiğini, ne var ki bu videonun kim tarafından kendisine izlettirildiğini ve zamanını hatırlamadığını bildirmiştir" denildi. Dilekçenin devamında Erdoğan'ın ifadesine başvurulması gerektiği iddia edildi. Kılıçdaroğlu'nun yakınları, aslında böyle bir görüntünün olmadığını, yalanının ortaya çıkmaması için böyle bir yola başvurduğu iddia edildi.

ARKADAŞLAR İZLETTİRDİ
Kılıçdaroğlu, Mart 2014'te müdavimi olduğu Fethullahçı Terör Örgütü'nün kanallarının birinde canlı yayına çıktı ve kaset iftirasını ortaya attı. Kılıçdaroğlu, "Görüntüleri izledim. Ben izledim. Arkadaşlar izlettirdi. Başbakan Erdoğan'a o görüntüyü izletenler Erdoğan'ı da görüntüye alıyorlar. Haberi olmadan o bilgisayarın kamerasından da görüntüleniyor" yalanıyla gündem yaratmaya çalıştı. Şimdi ise iddiaların kendine dönmesi nedeniyle büyük bir paniğe kapıldı.