Yıldırım mesaj

AK Parti’nin yeni Genel Başkanı Binali Yıldırım net mesaj verdi: Türkiye’nin yeni anayasaya, başkanlık sistemine ihtiyacı var. Kafa karışıklığı son bulacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Mayıs 2016 Güncelleme 23 Mayıs 2016, 01:56
Yıldırım mesaj

İÇİNDEKİLER

AK Parti'ye yeni Genel Başkan olan Binali Yıldırım; Türkiye'nin yeni anayasaya, başkanlık sistemine ihtiyacı olduğunu belirtti. Yıldırım, 1470 delegenin katıldığı AK Parti Olağanüstü Kongre'de oy kullanan bin 411 kişiden bin 405'inin oyunu alarak Genel Başkanlık koltuğuna oturdu. Yıldırım, şu mesajları verdi: Aydınlık Türkiye'nin mimarı kurucumuz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı saygıyla selamlıyorum. Erdoğan'ın yol arkadaşıyım kader arkadaşıyım gönül arkadaşıyım' dedik. Bundan sonra da demeye devam edeceğiz.

'SEVDAN SEVDAMIZ'
Sayın Cumhurbaşkanım söz veriyoruz sevdan sevdamız, davan davamız, yolun yolumuzdur. Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'na ve Sayın Abdullah Gül'e hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Biz Türkiye'yi yeni baştan inşa ediyoruz, imar ediyoruz, birileri ise milletimizin birliğini, dirliğini, kardeşliğini, ülkemizi bölmeye çalışıyor. Şunu herkes çok iyi bilmelidir ki yolları böler, ülkeyi asla böldürtmeyiz. Eli kanlı PKK terör örgütü, silahlı eylemlerini sona erdirene kadar bu operasyonlar aralıksız devam edecek. Milletimiz rahat olsun, bu terör belasını Türkiye'nin gündeminden çıkaracağız. Sadece bölücü örgütle değil DEAŞ'ı, PYD'si paralel terör örgütüyle aynı kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz.

YENİ ANAYASA VE BAŞKANLIK
Köprüler, yollar tamam ama bir eksiğimiz var. Yeni bir anayasa ve yeni anayasada Başkanlık sistemini getirmeye. Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesiyle birlikte Türkiye'de artık her şey eskisi gibi olmayacak. Cumhurbaşkanımız milyonlarca vatandaşımızın oyunu almış ve onların siyasi sorumluluğunu taşıyor. Siz her ne kadar Cumhurbaşkanımıza 'sorumsuzdur' deseniz de Cumhurbaşkanımız Türkiye ve millet sevdalısıdır. Onun sorumluluğu milletin dertleridir, sorunlarıdır, milletin sevdasıdır. Onun için bugün yapmamız gereken en önemli iş, fiili durumu yasal hale getirmek ve bu kafa karışıklığını sona erdirmektir. Bunun yolu da yeni bir anayasadır, yeni anayasada başkanlık sistemidir.



GÖNÜL BAĞIM SİZİNLE
Cumhurbaşkanı Erdoğan kongreye gönderdiği mesajda "AK Parti ile hukuki bağım kesilmiş olabilir ama gönül bağım hiçbir zaman kesilmedi. Şimdi yeni anayasa ve yeni yönetim sistemi arayışları içinde, cumhurla başkanı arasında iklimi olumsuz etkileyen bu çarpıklığın giderileceğine inanıyorum" dedi.

DAVUTOĞLU VEDA ETTİ
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti 2. Olağanüstü Kongresi'nde partililerle helalleşti. Ardından Beştepe'ye çıkıp Cumhurbaşkanı Erdoğan'a istifasını sundu. Erdoğan istifayı kabul edip, AK Parti yeni Genel Başkanı Binali Yıldırım'ı Külliye'ye davet etti ve 65. Hükümeti kurması için görevlendirdi. Davutoğlu kongrede yaptığı konuşmada kadın ve gençlik kollarına teşekkür etti: "Sizden ve aziz milletimizden yegane talebim haklarınızı helal etmenizdir" dedi. Kongrenin AK Parti ve Türkiye için hayırlı olmasını dileyerek şunları söyledi:

'VEDA DEĞİL VEFA KONGRESİ'
"AK Parti'ye ikinci genel başkanı olduğum kongremizde, 'Bu kongre, bir veda kongresi değil, bir vefa kongresidir' demiştim. O gün verdiğimiz sözü namus bildik. Ve o günden bugüne ahdimize, akdimize sadık kaldık. O günden beri ülkemizin ve milletimizin hukukunu, partimizin ve Cumhurbaşkanımızın hukukunu büyük bir özenle konuştuk. Sözümüzde durduk, vaadimize sadık kaldık."

26 YENİ İSİM KATILDI
Partinin 50 kişilik Merkez Karar Yönetim Kurulu'nda (MKYK) 26 yeni isim yer aldı.

İşte o isimler:
Ahmet Sorgun, Ayhan Ogan, Ayşe Suna Köseoğlu, Cevdet Yılmaz, Emine Nur Günay, Erol Kaya, Fatma Şahin, Fatma Güldemet Sarı, Fazilet Dağcı Çığlık, Fevzi Şanverdi, Hüseyin Özbakır, Jülide Sarıeroğlu, Mahmut Kaçar, Markar Esayan, Murat Baybatur, Mustafa Köse, Mustafa Savaş, Mustafa Yel, Özben Gökçen, Sema Ramazanoğlu, Serkan Bayrak, Şaban Dişli, Veysi Kaynak, Yasin Aktay, Zeyit Aslan ve Zeynep Alkış.

Yerini koruyanlar:
Abdülhamit Gül, Ali Aydınlıoğlu, Asuman Erdoğan, Bekir Bozdağ, Berat Albayrak, Burhan Kuzu, Çiğdem Karaaslan, Edibe Sözen, Efkan Ala, Nükhet Hotar, Fatih Şahin, Galip Ensarioğlu, Hamza Dağ, Hayati Yazıcı, Mehdi Eker, Mehmet Muş, Mehmet Müezzinoğlu, Mustafa Ataş, Mustafa Şentop, Nurettin Canikli, Öznur Çalık, Ravza Kavakçı Kan, Vedat Demiröz ve Yaşar Karayel ise MKYK'daki yerini korudu.

Listede olmayanlar:
Ayhan Sefer Üstün, Ahmet Kılıç, Aziz Babuşçu, Bülent Gedikli, Cemil Çiçek, Faruk Çelik, Fatma Betül Sayan Kaya, Mahmut Atilla Kaya, Mehmet Ali Şahin, Mehmet Babaoğlu, Mehmet Doğan Kubat, Mehmet Erdem, Mehmet Özhaseki, Metin Doğan, Mevlüt Çavuşoğlu, Naci Ağbal, Nihat Zeybekci, Numan Kurtulmuş, Ömer Çelik, Recep Akdağ, Selçuk Özdağ, Selçuk Öztürk, Süleyman Soylu, Yalçın Akdoğan, Zeki Aygün."

EKONOMİ GÜÇLENDİ
AK Parti'nin 50 kişiden oluşan Merkez Karar Yürütme Kurulu'nda (MKYK) ekonomi kökenli Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Nurettin Canikli, Galip Ensarioğlu, Mehdi Eker, Mehmet Muş ve Yaşar Karayel de yer aldı.

KONGREDEN NOTLAR
AK Parti'nin 2. Olağan Büyük Kongresi Ankara Arena Spor Salonu'nda yapıldı. Salonda yer kalmadığı için vatandaşların büyük bölümü bahçeden kongreyi takip etti. Salona Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu ve AK Parti'nin yeni Genel Başkanı Binalı Yıldırım'ın dev posterleri asıldı. Kongrenin ana teması "Kutlu Yürüyüşe Devam" oldu.

SIKI GÜVENLİK
Kongre nedeniyle sıkı güvenlik önlemleri alındı. 5 bin polisin görev aldığı kongrede, salona girenler üç ayrı noktada aranıp kimlik kontrolü yapıldı, kamera ile görüntüleri alındı. Ayrıca polis köpekleri de aramalara katıldı.

ERDOĞAN COŞKUSU
Salonda sık sık "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısının sözleri kürsüden anons edildi ve partililere de koro halinde tekrarladı. "Recep Tayyip Erdoğan" diye slogan atıldı.

DUALARLA GELDİ
Yıldırım saat 10.30 sıralarında eşi ile birlikte salona geldi. Semiha Yıldırım'ın salona girerken dua okuduğu görüldü. Çift, ellerindeki karanfilleri tek tek partililere dağıttı. Salonda ise bu sırada AK Parti'nin seçim şarkılarından biri olan "Recep Tayyip Erdoğan (Dombra)" çalındı.

DAVUTOĞLU GİRDİ
Saat 11.10 sıralarında Ahmet Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu salona girdi. Davutoğlu çiftini Yıldırım çifti kapıda karşıladı. Davutoğlu ve Yıldırım yan yana kongreyi takip ettiler.

ÜÇ POSTER
Kongrede koreografi gösterisi de yapıldı. Salona asılan iplerle Erdoğan, Yıldırım ve Davutoğlu'nun dev posterleri dikkat çekti.

65. HÜKÜMET KURULUYOR
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Davutoğlu'nun istifasını kabul ettikten sonra Beştepe'ye davet ettiği Binali Yıldırım'ı Hükümet'i kurmakla görevlendirdi. Buna göre 65. Hükümet'in programı yarın Meclis Genel Kurulu'nda okunacak. İki gün sonra program üzerinde görüşmeler yapılacak. Siyasi parti grupları, 27 Mayıs'ta görüşlerini ifade edecek. Güven oylaması, 29 Mayıs'ta yapılacak. Bu arada Binali Yıldırım'ın bugün saat 13.00'te yeni MKYK ile ilk toplantısını gerçekleştireceği öğrenildi. Bu arada Binali Yıldırım'ın bugün saat 13.00'te yeni MKYK ile ilk toplantısını gerçekleştireceği öğrenildi.