Yumurtalı protesto

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şehit cenazesinde protesto edildi. Kılıçdaroğlu’na ‘Buraya hangi yüzle geldin’ diye tepki gösteren kızgın grup, daha sonra yumurta yağmuruna tuttu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Mayıs 2016 Güncelleme 21 Mayıs 2016, 01:47
Yumurtalı protesto

İÇİNDEKİLER

Mardin Nusaybin'de terör örgütü PKK'ya karşı düzenlenen operasyonda şehit düşen Astsubay Üstçavuş Erhan Yıldırım ve Van'ın Gürpınar ilçesinde çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Özgür Kara için Kocatepe Cami'nde tören düzenlendi. Törene AK Parti Genel Başkan Adayı Binali Yıldırım yanında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile birlikte gelirken, Yıldırım şehit ailelerinin bulunduğu alana giderek taziyelerini sundu. Cenazeye Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kuvvet komutanları ve vatandaşlar da katıldı. Tören geçişinin yapılacağı sırada ise bazı vatandaşlar CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na, "Ne yüzle buraya geliyorsun Kılıçdaroğlu" diye tepki gösterdi. Şehit yakınları Kılıçdaroğlu'nu yuhalamaya başlarken, birçok vatandaşta bu sırada "Kahrolsun PKK" sloganları attı.


BİRÇOK YUMURTA İSABET ETTİ
Cenaze alanının karışması ile bazı şehit yakınları Kılıçdaroğlu'nun üzerine yürümeye çalıştı. Korumaların ve görevlilerin araya girmesinin ardından Kılıçdaroğlu, tören geçişinin yapılacağı alana geçti. Tören geçişinin sona ermesinin ardından da vatandaşların Kılıçdaroğlu'na tepkisi sürdü. Hem terörü destekleyen vekillerin dokunulmazlığının kaldırılmasında net bir tavır sergilememekle hem de terör olaylarının yaşanmasından Kılıçdaroğlu'nun sorumlu olduğunu belirten şehit yakınları Kılıçdaroğlu'na yumurta attı. Atılan yumurtalar Kılıçdaroğlu ve üç korumasına isabet etti. Korumaları Kemal Kılıçdaroğlu'nun başındaki yumurta parçalarını mendille temizlemek zorunda kaldı.

KORUMALAR PANİK YAPTI
Yumurtalı saldırı nedeniyle büyük panik yaşayan Kılıçdaroğlu'nun korumaları, çevredekilerin yardımıyla tören alanından çıkarıldı.

2. ŞOK ANTALYA'DA
Ankara'dan dün Antalya'ya giden CHP lideri Kılıçdaroğlu, bir vatandaşın tepkisiyle karşılaştı. Heykeltıraş olduğunu söyleyen Ragıp Çiçen, "Sizin yüzünüzden hayatım mahvoldu" dedi. Gözaltına alınan Çiçen, İzmir Karabağlar Belediyesi'ne proje yaptığını ve 1 milyon 500 bin lira rüşvet dağıttığını iddia etti