Terör bitecek

AK Parti’nin yeni genel başkan adayı Binali Yıldırım, ilk mesajında ‘uyum’ vurgusu yaptı ve ekledi: Milletimizin içi rahat olsun, bu terör belasını ülkemizin gündeminden çıkaracağız...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Mayıs 2016 Güncelleme 20 Mayıs 2016, 00:00
Terör bitecek

İÇİNDEKİLER

Ak Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen partinin en üst karar organı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından AK Parti'nin yeni genel başkanının kim olacağı sorusu cevabını buldu. Ahmet Davutoğlu'nun yerine geçecek ismi çok sayıda partilinin katıldığı toplantıyla Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıkladı. Çelik, Yıldırım'ın ismini açıklarken şunları söyledi:

Ak Parti'nin bu genel merkezi tarihin seyredildiği değil, tarihin yazıldığı ve dünyanın siyasi tarihine katkı yapıldığı bir genel merkezdir. Bu kadro kurucu genel başkanımızın, liderimizin öncülüğünde ilerlemektedir. Buradan kendisine de saygılarımızı iletiyoruz. Cumhurbaşkanımızla AK Parti kadroları arasında nasıl bir ilişki var tartışmasını muhalefet partileri yürütüyorlar. Bu tartışmayı bitirmenin zamanı gelmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızla AK Parti kadroları arasında bir milim bile mesafe yoktur dün olmamıştır, olmayacaktır.

Dünya markası olmuş bir siyasi partiden bahsediyoruz. Bu parti Türkiye siyasetinin gelmiş geçmiş en büyük markası olduğunu teyit etti. Milletimizi millet yapan dinamiklerimizin demlenmiş halidir. Dün yapılanlarla yarın yapılacaklar arasındaki en sağlam köprüdür.

Ak Parti sadece bir siyasi partinin iktidara gelmesi için uğraşan bir kadronun partisi değildir. Tarihten bu yana devam eden bir yolun adıdır. Biz AK Parti'de siyaset yapanlar Allah'tan ve milletten başka kimseden talimat almayız.

Yeni bir aşamadayız. Sayın Başbakanımız aday olmayacaklarını açıkladı. Kendilerine şimdiye kadar yaptıkları için teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Kurucu genel başkanımızın, liderimizin Cumhurbaşkanı olmasından sonra kimin genel başkan olacağına dair bir temayül oluşmuştu. İstişareler sonucunda bir tablo ortaya çıkmıştır. Çok değerli arkadaşımız Sayın Binali Yıldırım...

Başarılarıyla bütün bakanlık hayatı boyunca, bu kadro ile birlikte yola çıkan ilk isimlerden biridir kendisi. Milletle beraber yürüyen, çok değerli bir devlet adamı olarak bugünlere gelmiştir. AK Parti Genel Başkanlığı'na adaylığı çok büyük bir mutabakatla ortaya çıkmıştır. Birlik, beraberlik içinde, yorulmayı bir utanç sayarak, tüm arkadaşlarım adına kendilerine hayırlı olsun, Allah mahcup etmesin diyorum...

İLK SÖZLER
Kürsüye gelen Yıldırım da net mesajlar verdi: Genel başkan adayı olarak şahsımın gösterilmiş olması dolayısıyla tüm teşkilatıma bir kez daha teşekkür ediyorum. Şunu herkes bilmelidir AK Parti bir dava partisidir. Milletin geleceğini inşa etme partisidir, geçmişini koruyarak geleceğe yürüyen partidir. Kurucu genel başkanımız, liderimiz başta olmak üzere tüm arkadaşlarımızla tam bir uyum içinde çalışacağız.

İnşallah yapılacak kongre ülkemiz, milletimiz, partimiz için aydınlık yarınlara vesile olacaktır. Milletimiz rahat olsun, bu terör belasını milletimizin gündeminden çıkaracağız..

METİN GECİKTİ, FIKRAYLA BAŞLADI
Binali Yıldırım genel başkan adayı olarak ilk konuşmasına da espri yaparak başladı. Korumasının konuşma metnini geç getirmesi üzerine bir Temel fıkrası anlatan Yıldırım, "Temel konuşmaya yapmaya hazırlanıyormuş. Kürsüye çıkmış bakmış ki konuşması yok. Benim ki gibi. Sonra dönmüş demiş ki topluluğa, 'Buraya çıkarken konuşmamı bir Allah biliyordu bir ben. Şimdi bir Allah biliyor" dedi. Yıldırım'ın fıkrası salondakileri güldürdü.