Terör mağdurlarına çok yönlü destek

Güvenlik birimleri terörle mücadele ederken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da mağdurların yaralarını sarmak için seferber oldu. Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) kapsamında 104 bin 959 vatandaşa ulaştı.

Giriş Tarihi 25 Nisan 2016, 00:00 Güncelleme 25 Nisan 2016, 00:11
Terör mağdurlarına çok yönlü destek

İÇİNDEKİLER

PKK'nın doğu ve güneydoğudaki bazı il ve ilçelerde tırmandırdığı terör eylemlerinden en çok sivil vatandaşlar zarar gördü. Güvenlik güçleri teröristleri etkisiz hale getirmek için gece-gündüz çalışırken, ASDEP programı ile terör mağdurlarının uğradıkları travmayı atlatmaları için uzmanlar sahada görev yapıyor. Özellikle kadınlar, çocuklar ve engelli vatandaşların sorunları çözmeyi amaçlayan proje kapsamında aileler ziyaret ediliyor, ihtiyaçların tespitinden hemen sonra da gerekli yardım ulaştırılıyor. Proje kapsamında ihtiyacı tespit edilen ailelere kira, barınma gibi sosyal yardım hizmeti veriliyor. Eğitime devam edemeyen çocuklar belirleniyor ve eğitim ihtiyaçları karşılanıyor. Evde bakım hizmetinden yararlanamayanlara bu hizmetten yararlanmaları sağlanırken psikolojik travma yaşayan kişilere ise rehabilitasyon hizmeti veriliyor.

105 BİN KİŞİYE ULAŞILDI
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yürüttüğü Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) kapsamında şimdiye kadar 104 bin 959 vatandaşa ulaştı. Proje kapsamında görev yapan ASDEP uzmanları terör nedeniyle mağdur olan ailelere destek vermek üzere Diyarbakır'da 20 bin 362, Şırnak'ta 37 bin 667, Mardin'de ise 56 bin 930 kişiye ulaştı. Haziran ayında yapılacak atama ile sosyolog, psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan bin 500 ASDEP uzmanı bölgede görev yapmaya başlayacak. Her ailenin bir sosyal danışmanının olacağı proje ile ayrıca meslek edindirme ve beceri kursları da açılacak. Bakanlık, bu kursları istihdama dönüştüren bir sürece sokmayı hedefliyor.

DERYA KISA