Ata muhalefet

Anamuhalefet partisi yine kendine muhalefet etti. Aylin Nazlıaka "CHP'li bir vekil odasındaki Atatürk posterini indirdi" dedi. Dün Kılıçdaroğlu tarafından sorguya çekildi. Ancak yine ağız değiştirip isim söylemedi. 'Kesin ihraç talebiyle' disipline gönderildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Şubat 2016 Güncelleme 08 Şubat 2016, 01:38
Ata muhalefet

İÇİNDEKİLER

CHP'li vekiller işi gücü bırakıp poster avına çıktı. Her şey CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın iddiasıyla başladı. Nazlıaka 2 ay önce "CHP'li bir vekil odasındaki Atatürk posterini indirdi" açıklamasını yaptı. İddialara göre o isim CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok'tu. Ancak Altıok, iddiaları yalanladı. Nazlıaka ise tüm ısrarlara rağmen söz konusu ismi açıklamadı. İşte dün Ankara'da poster sorgusu vardı. CHP Parti Meclisi Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında toplandı.

YILMAZ'LA YÜZLEŞMEDİ
Kılıçdaroğlu, Nazlıaka'dan posteri indiren ismi açıklamasını istedi. "Bu olay ismimim 'Aylin Nazlıaka' olduğu kadar gerçektir' diyen Nazlıaka yine isim vermedi. Bütün milletvekillerinin Atatürk'e bağlı olduğunu savundu. Nazlıaka, sözlerine şöyle devam etti: "Olay basına servis edildikten sonra yanlış yönlendirilmiştir. Bu nedenle kurumsal boyutta ele alınamamış ve bir kar tanesi büyüyüp bir çığa dönüşmüştür. Kişinin ismini açıklamam ise kişiyi korumakla ilgili değil, ilkesel bir duruştur. Dreyfus da örneğin, daha öncesinde yanlış bir şekilde yargılanmıştı ama tarih ona karşılığını verdi." Bunun üzerine 60 üyeden 54'ü Nazlıaka'nın Yüksek Disiplin Kurulu'na (YDK) sevk edilmesi yönünde oy kullandı. Partiden yapılan açıklamada ise Nazlıaka'nın "asılsız ve gerçeğe aykırı" iddialar ortaya atarak, CHP'nin kamuoyunda tartışılmasına neden olduğu belirtildi. Öte yandan Nazlıaka'nın toplantıda Kılıçdaroğlu'na "O isim Necati Yılmaz'dı" dediği iddia edildi. Ancak iddiayı yalanlayan Yılmaz, yüzleşme istedi. Nazlıaka ise toplantıyı terk etti.

5.5 saat süren toplantı sırasında gözyaşlarına hakim olamayan Nazlıaka, karar verilinceye kadar parti faaliyetlerine katılamayacak.