Çok şey kaybedersin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin'i uyardı: Suriye'de yaptığı işe bakın. Sınırımızı ihlal etti. Bunu kabullenmek Türkiye'ye yakışmaz. Rusya, dostunu kaybederse çok şey kaybeder...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Ekim 2015 Güncelleme 07 Ekim 2015, 01:58
Çok şey kaybedersin

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Belçika Başbakanı Charles Michel ile düzenlenen ortak basın toplantısında çok önemli açıklamalar yaptı. Özellikle Rusya konusundaki açıklamaları, gündeme bomba gibi düştü. İşte Erdoğan'ın o açıklamaları:

RUSYA ile olan ilişkilerimiz malumdur ama Rusya, Türkiye gibi eğer bu konuda birçok işbirliği yapmış dostunu da kaybederse çok şeyi de kaybeder. Bunu da bilmesi lazım.

SURİYE'de kriz, savaşın sona ermesi, Esed'in artık burayı bırakıp gitmesi noktasında hassasiyeti olanlar var, olmayanlar var. 350 bin insanın ölümüne neden olan bir devlet terörü estiren bir kişi şu anda Suriye'nin başındadır ama bunu korumaya çalışanlar var.

İRAN ve Rusya bunlardan bir tanesidir. Bunu korumaya çalışanlar işte şu anda Rusya'nın Suriye'de yaptığı ve orada kendine ait bir üs hazırlama gayreti ve bunun yanında bizim sınırlarımızı ihlal etme olayı.

NATO'nun da biliyorsunuz bu konuyla ilgili sert bir ültimatomuyla karşılık bulmuştur. Buna tabii bizim sabretmemiz mümkün değil. Çünkü Türkiye'ye yapılan saldırı NATO'ya yapılmış bir saldırıdır, bunun bilinmesi lazım.

BENİM Kürt vatandaşlarımla bölücü terör örgütü PKK aynı değildir. O ayrı, o ayrıdır. Kürt vatandaşlarım benim vatandaşımdır, onlara hizmet etmek de bizim görevimizdir. Bugüne kadar bu hizmeti cumhuriyet tarihinde görülmemiş şekilde biz yaptık, hala da yapıyoruz, yapacağız.