HDP'li Tüzel bakanlık teklifini reddetti

HDP'li milletvekili Levent Tüzel yaptığı basın açıklamasında Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından teklif edilen bakanlık teklifini reddettiğini belirtti.

Giriş Tarihi 27 Ağustos 2015, 00:00 Güncelleme 27 Ağustos 2015, 17:56
HDP’li Tüzel bakanlık teklifini reddetti

İÇİNDEKİLER

Başbakan Davutoğlu tarafından bakanlık teklif edilen HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel TBMM'de düzenlediği basın toplantısında kurulacak seçim hükümetinde yer almayacağını açıkladı. Tüzel, "HDP'nin geçici hükümette olması güzel bir şey ama ben yokum. Seçim hükümetinde yer almayı doğru bulmuyorum" dedi.

Tüzel'in kurucu genel başkanı olduğu ve 7 Haziran seçimlerine HDP ile ittifak yaparak bu partinin listelerinden gösterdiği adaylarla katılan Emek Partisi'nden de konuyla ilgili açıklama geldi. Emek Partisi, Tüzel'in geçici kabinede yer almayacağını duyurdu.

BAŞKA BİR HDP'LİYE TEKLİF GÖTÜRÜLMEYECEK
HDP'li Levent Tüzel'in "hayır" kararını eski Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan NTV canlı yayınında değerlendirdi.

Elvan, başka bir HDP'liye teklif götürülmeyeceğini yerine bağımsız bir ismin atanacağını ifade etti.

DEMİRTAŞ, "GÖREVE BAŞLAYACAKLAR" DEMİŞTİ
HDP EŞ Genel Başkanı Demirtaş, bugün Viyana'da yaptığı açıklamada seçim hükümetinde yer alacaklarını hatırlatmış ve Davutoğlu'nun teklif götürdüğü HDP'li 3 isim için "Kısa sürede göreve başlayacaklar" demişti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu HDP'den İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, İzmir Milletvekili Müslüm Doğan ve Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca'yı kabineye davet etmişti.