Selahattin tarih oldu

Başbakan Davutoğlu, PKK'nın maşası HDP'nin eş başkanı Demirtaş'a tepki gösterdi: Kudüs'e 'Yahudilerin kutsal mekanı' dedi. Selahattin isminden utan...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Mayıs 2015 Güncelleme 03 Mayıs 2015, 02:09
Selahattin tarih oldu

İÇİNDEKİLER

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin memleketinde coşkulu bir kalabalığa seslendi. Vatandaşların, Bahçeli'yi yuhalaması üzerine "Bahçeli'yi Osmaniye'de yuhalatmayız" dedi. Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle:

Kimse alınmasın, gücenmesin ama bir muhasebe yapalım. 2002 Türkiye'si neredeydi, 2015 Türkiye'si nerede? Bunu yapalım ki gerçek milliyetçilik bilinsin, öğrenilsin. Biz Türkiye'yi devraldığımızda IMF memurları kapıdaydı. IMF'ye borcu kim bitirdi? AK Parti.

Oğuz Türklerinin çocuklarını IMF kapılarında bekletenler, bugün AK Parti'ye meydan okuyamazlar."

Şimdi konuşuyorlar. Türkiye'de yıllarca idarecilik yapmış, başbakanlık yardımcılığı yapmış olanlar, bizim milliyetçiliğimizi sınamaya kalkıyor. Türklüğümüzü, geçmişle olan bağımızı kimseye sınatmayız biz. Bizim safımız da ideallerimiz de bellidir. Şimdi soralım. Orhun anıtları, ilk Türkçe kullanılan anıtlardı, biz gelene kadar öksüzdür. Burada onun adına şiir okuyanlar orayı restore ettirmemişti. Orhun anıtlarını biz restore ettik. 14 kilometre yolunu da AK Parti yaptı. Sultan Murat Hüdavandigar'ın Kosova'da türbesi garipti, kimse ilgilenmedi. Kim ilgilendi? AK Parti.

CHP ve MHP'nin anlaşmasını hiç bekler miydiniz? Geçen yıl nasıl anlaştılar. 30 Mart öncesinde Paralelciler şunu söyledi: 'Nerede, AK Parti'nin karşısında kim güçlüyse onu destekleyin' Bazı yerlerde MHP CHP'yi, bazı yerlerde CHP MHP'yi destekledi. 10-12 parti birleşti. Karşılarında bir tane yiğit adam, milletin adamı, Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti var.

BÜYÜK DESTEK

Davutoğlu, mitinglerde büyük ilgi ve sevgi görüyor. Bu muhalefeti, bir hayli rahatsız ediyor.