Her ikisi de yanlış yaptı

Başbakan Davutoğlu, Arınç-Gökçek kavgasına son noktayı koydu: Yapılan her iki açıklama da partimizin kurulları, kuralları ve disiplini açısından, hem de siyasi kültürümüz açısından yanlıştır...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Mart 2015 Güncelleme 25 Mart 2015, 01:55
Her ikisi de yanlış yaptı

İÇİNDEKİLER

Konya Karapınar'daki Milli Savunma Bakanlığı Atış Test ve Değerlendirme Merkezi'nin açılış töreninde katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu daha sonra gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Davutoğlu şunları söyledi: Dün (pazartesi) yapılan her iki açıklama da hem partimizin kurulları, kuralları ve disiplini açısından, hem de siyasi kültürümüz açısından yanlıştır. Sayın Bülent Arınç'la açıklama sonrası bir araya geldik. Kendisi ile konuştuk. Kendisine kanaatlerimi ifade ettim. Sayın Gökçek'e de gerekli uyarılarda bulunacağım. AK Parti kuralları belli, son derece sağlam kurallar ve kurullar sisteminin oturmuş bir partidir. Farklı kanaati olan, ola ki birbirleri ile farklı düşüncelere sahip bütün arkadaşlar bu kurullarda, bu zeminlerde görüşlerini dile getirebilirler. Bu görüşleri tartışmaya açılabilir. Atılacak adımlar varsa da hiç tereddütsüz atılır. Çok kuvvetli bir parti disiplini de vardır. Geçmişte 13 yıl içerisinde çok ciddi testlerden geçmiştir bu parti disiplini. Ve hiçbir zaman da bu disiplinden feragat edilmemiştir.

PARTİ DİSİPLİNİ ÇALIŞACAK
Şunu da bir kez daha ifade etmek isterim ki; ayrıca genel başkan yardımcılarımıza da gerekli talimatları verdim. Herhangi bir şekilde bu kritik dönemde, seçimlere giderken partimizi ve partimizin kitle nezdinde ki itibarını sarsıcı polemiğe giren kim olursa olsun parti disiplin kurullarını işleteceğiz. Ve gerekli disiplin işlemlerini yapacağız. Kimsenin bu konuda ayrıcalığı yoktur. Çok açık bir şekilde ifade ediyorum. Türkiye son derece önemli bir seçime doğru gitmektedir. Önümüzdeki 10 gün içinde sürekli genel merkezde olacağız. Bu çerçevede genel başkan yardımcıları ve MYK üyeleri ile gerektiğinde görüşürüz. Bu andan itibaren parti disiplinini, partinin itibarını zedeleyici mahiyette yürütülecek her türlü polemik gerekli işlemlere tabi tutulacaktır.

Tarık IŞIK