Kokpit mesajı

İlk Türk uçağı 'HÜRKUŞ'un hangardan çıkarılma törenine katılan ve pilot montu giyen Başbakan Erdoğan, zafer işareti yaparak Suriye'ye sert mesajlar verdi: Büyük devletlerin düşmanları olur. Türkiye'yi test edenlere haddini bildirmekten kaçınmayız."

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Haziran 2012 Güncelleme 28 Haziran 2012, 01:33
Kokpit mesajı

İÇİNDEKİLER

Başbakan Erdoğan, dün Ankara'da, TAI TUSAŞ Havacılık ve Uzay Günü dolayısıyla Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Tesisleri'nde, ''Türk Başlangıç ve Temel Eğitim Uçağı'' HÜRKUŞ'un hangardan çıkarılış törenine katıldı. İşte Türk F-4'ünü düşüren Suriye'ye yönelik sert söylemini sürdüren Erdoğan'ın sözleri:

BÜYÜK DEVLET VİZYONU
101 yıl önce, iki Osmanlı subayının uçuş eğitimiyle başlayan havacılık tarihimizde, bugün gerçekten büyük bir dönüm noktasını birlikte, gururla idrak ediyoruz. İlk hava subaylarımız Yüzbaşı Fesa Bey ve Mülazım-ı Evvel Yusuf Kenan Bey'i rahmetle yad ediyorum.

Halkı nezdinde meşruiyetini yitirmiş çete devletlerine, halkına devlet terörü uygulayanlara ve Türkiye'nin büyüklüğünü test etmeye kalkanlara da hadlerini bildirmekten asla kaçınmayız.

Büyüyen ve güç haline gelen devletlerin hasımları, kıskananları, çekemeyenleri olacaktır. Uçağımıza, gemimize, askerimize, polisimize zaman zaman bayrağımıza yönelik alçakça saldırıları, dış politikada zaaf olarak görenler, büyük devlet vizyonundan yoksun olanlardır.

HEDEFİMİZ 2023
Geliştikçe, ilerledikçe belli çevreler Türkiye üzerine senaryolar üretecektir ve üretiyor. Allah'ın izniyle biz bunların hepsini aşacağız, hepsini bertaraf edeceğiz. Milletçe hep birlikte Cumhuriyetimizin 100. yılı 2023 hedeflerine kararlılıkla ilerleyecek ve dünyanın en güçlü 10 ülkesinden biri olduğumuzu ortaya koyacağız.

Bize yönelik hasmane tutumlara, bize yönelik saldırılara, tehditlere karşı da var olan gücümüzle aynı zamanda tarihimizden aldığımız güç ve ilhamla en sert şekilde karşılık verir, gerekeni yapmakta asla tereddüt etmeyiz. Biz her türlü terör örgütüne, illegal yapılanmaya, çeteye karşı amansız mücadele vermekte olan bir devletiz.

BUGUNLERi GÖRDÜK!
Törene katılmadan önce ANKA'nın uçuş ve görüntü aktarmalarını izlediklerini belirten Erdoğan, "Hamd ettim, şükrettim, bugünü gördük. Artık kendi insansız hava aracımız var. ATAK helikopteri başarılı manevralarıyla göğsümüzü kabarttı. Önümüzdeki yıl artık savaş helikopterlerimizi bu tesislerden üretmek suretiyle temin edeceğiz" diye konuştu.

ÖZEL PİLOT MONTU
Erdoğan'ın giydiği montun özellikleri:
Su geçirmez.
Yangına dayanıklı.
Tehlike anında parlaklığı dikkat çekiyor.
Soğuğa dayanıklı.

'TUZAGA DÜSMEDİK'
Başbakan Erdoğan'ın salı günü grup toplantısında yaptığı konuşma, 13 ülkede canlı olarak ekrana getirilmişti. Dış basın, bu açıklamaları flaş olarak okuyucularına duyurdu:
Wall Street Journal: Türkiye, Suriye'yi her an vurabilir.
Washington POST: Türkiye tuzağa düşürülemedi. Birileri, Türkiye'nin Suriye'yi vurmasını istiyor.
Los Angeles Times: Başbakan Erdoğan, en sert açıklamasını yaptı.
BBC: Ciddi bir krizi kışkırtma potansiyeli olan bir durum. Başbakan Erdoğan'ın açıklamaları, birçok ülkeye mesajdı.

* Başbakan Erdoğan, adının yazdığı pilot montunu giydi ve kokpite geçti. Sağ baş parmağını havaya kaldıran Erdoğan, pilot dilinde 'Gideceğiz, vuracağız, döneceğiz" mesajını verdi.


ALPER YURTSEVER