Kılıçdaroğlu'ndan ÖSYM Başkanı'na istifa çağrısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, YGS'deki şifre iddialarıyla ilgili olarak, "ÖSYM Başkanı görevi bırakmalı ve özür dilemeli" dedi.

Giriş Tarihi 15 Nisan 2011, 00:00 Güncelleme 15 Nisan 2011, 14:57
Kılıçdaroğlu’ndan ÖSYM Başkanı’na istifa çağrısı

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş'taki CHP 2. Bölge Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışını yapan Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada, seçim için sürenin giderek azaldığını belirterek, projeleri, hedefi olan tek partinin CHP olduğunu söyledi.

Bütün illerde seçim çalışmalarını tamamladıklarını aktaran Kılıçdaroğlu, İstanbul'a ayrı bir önem ve ağırlık verdiklerini kaydetti.

Yaklaşık 120 bin kişiyle İstanbul'da seçimlere hazırlandıklarını anlatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
''Bu, İstanbul'a verdiğimiz önemi gösteriyor. Daha önce İstanbul'u sokak sokak taramıştık. Sorumluları belirlemiştik. Şimdi sandık sorumluları da belli oldu. İstanbul Türkiye demek. Türkiye'yi kazanmak istiyorsanız, önce İstanbul'u kazanacaksınız. Türkiye'deki 80 ilden yurttaşlarımız İstanbul'dalar. Onlar, Anadolu'yla her gün yazışıyorlar, telefonlaşıyorlar, konuşuyorlar dolayısıyla İstanbul çok önemli. Diliyoruz ve umuyoruz, İstanbul'u alacağız, sonra Türkiye'de iktidar olacağız.''

Kılıçdaroğlu gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. CHP lideri, Mersin milletvekili adayı Ali Rıza Öztürk parti meclisinden ikinci sırada olduğunu listede 4. Sırada çıktığını söyleyerek suç duyurusundan bulundu . "Ne diyeceksiniz ?" sorusuna "O parti içi bir olay İzin verirseniz ona girmek istemiyorum. Parti meclisinin kararları var MYK'nın görev ve yetkileri var onlar kullanıldı." yanıtını verdi.

Yüksek Öğrenime Giriş Sınavıyla ( YGS) ilgili neden kayıtsız kaldıkları sorusuna ise, "1 milyon 700 bin kişinin tepkisini siyasallaştırmak istemedik Biz istedik ki 1 milyon 700 bin kişinin sınava girdiği bir ortamda aileler de ortaya konan yanlışlıklara tepki verebilsin." dedi.

İstifaya çağırdı

Kılıçdaroğlu, ÖSYM Başkanını ve sorumluları istifaya davet etti. Kılıçdaroğlu, "Bu kişilerin toplu iğne ucu kadar ahlak kavramından nasipleri varsa, o görevlerini süratle bırakmaları gerekir. Ne işleri var onl