Emekli zam hesabı yapıyor

SGK yeni maaşları duyurdu. TAKVİM'in tablolarından zamları öğrenip, bu rakamla karşılaştırın. Arada bir uyumsuzluk varsa bizi arayın, yol gösterelim

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Ocak 2013 Güncelleme 08 Ocak 2013, 00:00
Emekli zam hesabı yapıyor

İÇİNDEKİLER

Yaklaşık 2 milyon emekli intibak zammı için gün sayıyor. 350 liraya varan intibak zammı bu ay maaşlarla birlikte hesaplara yatacak. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emeklileri internetten bilgilendirmeye başladı. 2000 yılından önce emekli olan SSK'lılara, www.sgk.gov.tr'de yer alan 'İntibak Farkları' bağlantısından TC kimlik numarası ve sicil numarası ile yeni maaşları ve alacakları zamlar duyuruluyor. Yine diğer emekliler de bu sistemden, Ocak'ta alacakları zamlı maaşı öğrenebiliyor.

TABLOLARI İNCELEYİN
Bugüne kadar yayınladığı tablolar ile emeklilere intibak zamlarını aylar öncesinden öğrenme imkanı sunan TAKVİM, bugün bunların tamamını birden yayınlıyor. Uzmanlarımızın hazırladığı tabloları dikkatle inceleyip, intibak zammınıza bakın. Kendi prim gününüze uyan tablolardan derece, kademe ve göstergenizi bularak, elinize geçecek parayı öğrenin. Ardından SGK'nın duyurduğu intibak zammı tutarına bakıp, karşılaştırma yapın. Eğer SGK'nın bildirdiği intibak zammı ile tablolar arasında bir fark varsa bizi arayın, yol gösterelim.

DİKKAT! ÇİFTE ARTIŞ VAR
İntibak kapsamındaki emekliler, bu ay çifte zam alacak. 1.9 milyonu aşkın SSK emeklisi ve 12 bin Bağ-Kur emeklisi, hem intibak artışından hem de yüzde 4.14'lük genel zamdan yararlanacak. Zamlar, maaşlarla birlikte hesaplara yatacak. İnternetten gördüğünüz Ocak maaşı içinde bu iki zam birden bulunuyor. Bu yüzden intibak zammınız farklı olarak hesaplandı. Alacağınız toplam farkın tamamı intibak zammı değil. Diğer emekliler ise sadece enflasyon farkını alıyor.

GÖSTERGELER YENİLENDİ
TAKVİM'in uzmanları kuruşu kuruşuna intibak zammını hesapladı. Zammı öğrenmek isteyen emeklilerin, kendi prim günlerine uyan tablolardan gösterge, derece ve kademelerini bulması yeterli. Bazı emekliler, gösterge rakamlarını tablolarda göremediklerini söylüyor. Gösterge düşük kalmışsa güncellenmiştir. Yeni gösterge rakamınızı en yakın Sosyal Güvenlik Kurumu müdürlüklerinden ve e-devlet şifresiyle internetten öğrenebilirsiniz.

FARKI KARŞILAŞTIRIN
TAKVİM'in uzmanları tarafından hazırlanan intibak zammı tablolarının tamamını bugün yayınlıyoruz. Tablolar prim günleri baz alınarak hazırlandı. Burada belirtilen fark ile size yatırılacak farkı karşılaştırarak, bir hata olup olmadığına bakabilirsiniz.

İNTİBAK ÖDEMESİ 2034'E KADAR SÜRECEK
SGK'nın sitesi dün yoğunluktan kilitlenirken, 1 saatte 400 bin kişi maaşına baktı. Yetkililer intibak iyileştirmelerinin 2034 yılına kadar süreceğini ve 25 milyar lira ödeneceğini söyledi.