"Bu milletin birliğine kasteden herkes kahrolacak"

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti Erzurum Mitingi'nde halka seslendi.

Giriş Tarihi 06 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 06 Ekim 2015, 18:56
Bu milletin birliğine kasteden herkes kahrolacak

İÇİNDEKİLER

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarından başlıklar:

7 Haziran'dan sonra, daha o gün akşam milletimiz ne dediyse, başımızın üstüne dedik. Milletimiz hükümetsiz kalmasın diye elimizden geleni yaptık. Ama olmadı. CHP blok siyaseti uyguladı, MHP hayır siyaseti izledi. Karşımıza blokla çıktılar. Birbirlerine başbakanlık teklif ettiler. Sanki bu teklifle verilebilecek birşey gibi. Biz yola milletimizle çıktık, milletimizle yürümeye devam ediyoruz.

Bu zor dönemde, terörle mücadele ederken MHP ve CHP ülke yönetimine katılmayı reddetti. Biz Erzurum Kongresi'nden almışız ilhamı, terör örgütlerine karşı her türlü mücadeleyi sürdüreceğiz. Milletimiz, elini taşın altına koymayanları gördü. İnşallah 1 Kasım'da da notunu verecek. Sizin teraziniz şaşmaz, milletin basireti ve istikameti hiç şaşmaz.

"BU EMANETİ TERTEMİZ TAŞIYACAĞIZ"

1 Kasım'da tekrar iş başına diyoruz. Bizi bir daha koalisyon görüşmelerine mecbur bırakmayacaksınız. Biz de bu emaneti tertemiz taşıyacağız. 7 Haziran'dan sonra kanlı iştahları kabaranlar hemen terör kartını öne sürdü. Asrın projesi olacak kardeşlik ve barış projemizden geriye bu kaldı. Barışı istemeyenler, menfur eylemlere başvurdu.

"ASLA İZİN VERMEYİZ"
6-7 Ekim gibi olayların yaşanmasına bir daha asla izin vermeyeceğiz. İyi niyetimizi suistimal edenler, hak ettikleri cevabı aldılar, alacaklar. Kaos ortamını bertaraf etmek için bize destek verin. Biz 13 yıl boyunca hep sözümüzü tuttuk. 3 Kasım 2002'den bu yana büyük bir yönetim tecrübesi edindik.

"KILIÇDAROĞLU DUYSUN"
13 yılda yaptıklarımızı duysunlar, özellikle de sayın Kılıçdaroğlu. 13 yılda neden bu vaatleri yapmadı diyorlar, 13 yılda yaptıklarımız ortada. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. 7 yaşından 77 yaşına, doğumdan ölüme kadar, her vatandaşımıza bir sürü müjde verdik.

Kadın girişimcilerimize 100 Bin TL'ye kadar faizsiz kredi vereceğiz

Emek yoğun sektörlerde, yatırımcıların, esnafın, KOBİ'lerin talebi halinde bakın ne yapacağız?

Gelecek bize bir proje verecek ve diyecek ki 'ben bir fabrika kurmak istiyorum'.

10 esnaf birleştim veya tek başına. Biz de ona anahtar teslimi fabrika vereceğiz. 'Buyur, işlet, kazan, vergini öde' diyeceğiz. Anahtar teslimi fabrika vereceğiz

Erzurum bize coşku verdi. Gelin şimdi, beyannamemizin taahhütlerine bakalım. Emeklilerimizin hepsine bin 200 lira katkıda bulunuyoruz. İnşallah emeklilerimizin hakkını vermeye devam edeceğiz.

Sivas -Erzincan-Erzurum hızlı tren hattını hayata geçireceğiz

15 sağlık tesisi yapıyoruz 5 baraj daha proje hazırlanıyor

Erzurum'da hiçbir dikili ağacı olmayan CHP'nin Erzurum'a ne yararı olabilir? Terörle mücadelede bizim gözümüze uyku girmezken Bahçeli uyumayı tercih etti. Kaleşnikof sesi dinleyen HDP de, hayır diyen Bahçeli de, blok diyen CHP de dinleyecek."