Yaşam enerjisi ve kişilik ilişkisi

Heyecan insana enerji verir. Kişinin yaşama isteği aşırıysa olağanüstü karakter sergilemeye başlar. Hareket eden her cismin enerjiye ihtiyacı vardır

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Nisan 2009 Güncelleme 15 Nisan 2009, 01:58

İÇİNDEKİLER

Enerji ve yaşama isteği arasındaki ilişki çok belirgindir. Heyecanlanan bir insanın enerjisi artar ve canlanır. Yaşama isteği aşırı derecede ise, kişi olağanüstü bir kişilik sergilemeye başlar. Hareket eden her cismin enerjiye ihtiyacı vardır. Ancak bu, yaşayan organizmalar olduğunda başka görüşler de söz konusu olur. Örneğin; Çin felsefesinde Ying-Yang, İn-Yan, aydınlık-karanlık birbirine zıt kutup teşkil eden iki tür enerji mevcut olup, her kötülüğün içinde bir iyilik yani siyahın içinde beyaz, her iyiliğin içinde bir kötülük yani beyazın içinde siyah olduğu düşüncesini bizlere anlatır. Esas olan bunların terazide tutulmasıdır. Bunların akupunktur tevdisinin esasını teşkil ettiği kabul edilir. Kişiliği enerji açısından anlamaya çalışırsak, kişiliği ve enerjiyi birbirinden ayrı tutmamak lazımdır. Kişinin ne kadar enerjisi olduğunu, bunun ne kadarını kullandığını, kişiliğinin üzerinde ne kadar etkili olduğunu belirtir. Bazı insanların diğerlerinden daha çok enerjileri vardır. Bazıları da enerjilerini tutamaz, ani heyecan ve stresle atarlar. Böyle insanlar yorgun olmamalarına rağmen kendilerini sürekli yorgun hissederler. Yaşam enerjisine kalbin atışından, sindirim sisteminin hareketlerine, yürümeye, konuşmaya ibadetlerden çalışmaya kadar her faaliyet için mutlaka ihtiyaç vardır. Kan akımı vücutta dolaşım sırasında metabolizma ürünlerini ve O2'yi dokulara ve organlara taşır. Amaç bunlara enerji sağlamak ve aynı zamanda yanma sırasında meydana gelen atıkları da uzaklaştırmaktır. Kan, hem bir taşıyıcıdır hem de enerji yüklüdür. Kan, vücutta ulaştığı her noktaya canlılık, sıcaklık ve heyecan verir. Kan dışında vücutta bağırsak, hücre sıvıları ve bazı bezlerin salgıladığı sıvılar gibi enerji yüklü sıvılar da vardır ve bunların enerji boyutları farklıdır.

KOZMİK BİLİMDEN SAĞLIK UYARILARI
Günde bir elma tüketmeyi alışkanlık haline getirin. Elmanın hormonsuz ve küçük olmasına özen gösterin.
Boşaltım sisteminizin iyi çalışmasını sağlamalı; idrar, dışkı ve gözyaşı gibi doğal ihtiyaçlarınızı asla engellemeye çalışmayın.
Kendinize zaman ayırın. Besin desteği almayı ve düzenli olarak egzersiz yapmayı ihmal etmeyin.
Konserve besinleri değil, taze veya kurutulmuş olanları tercih edin.
Balığı; yoğurt, süt ve yumurta gibi gıdalarla birlikte tüketmemeye dikkat edin.

GİNKGO BİLOBA
Ginkgo bilobanın bilinen en önemli özelliği, beyne giden kan akışını ve penise giden kan akışını hızlandırmasıdır. 9 ay süren bir araştırma sonucunda, penil arterlerdeki tıkanıklık nedeniyle iktidarsızlık çeken erkeklerin büyük oranında hiçbir yan etkisi olmaksızın önemli gelişmeler sağlandığı rapor edilmiştir. Günde 60 ile 240 gram arası ginkonun 6 aya kadar kullanılması tavsiye edilir. Bir tutam anason, kakule, zencefil ve ginsengin karıştırılıp tatlandırılarak içilmesi önerilir. 250 ml kaynar suya 5 çay kaşığı kurutulmuş ashwaganda bitkisi karıştırılarak demlenen çaydan günde 2 fincan içilmesi tavsiye edilir. (Hindistan'da yetişen bitkinin erkek libidosunu yükselten bir özelliğe sahip olduğu yapılan araştırmalarda ortaya çıkmıştır.)

ERKEKLERİN KORKULU RÜYASI: İKTİDARSIZLIK
Belli yaşın üzerindeki erkeklerde sık görülen bir rahatsızlık olan iktidarsızlığa, kozmik bilim ışığında, vücudun belli noktalarına yapılacak nokta masajlarla destek olmanız mümkün. Erkeklerde yaşın ilerlemesi ile birlikte görülen iktidarsızlık, çeşitli sebeplerden kaynaklanabilir. "Empotans/sertleşme bozukluğu" olarak adlandırılan bu rahatsızlığın 75-80 yaşın üzerindeki erkeklerde görülme oranı yüzde 75'lere çıkmaktadır. Orta yaşlardaki insanlarda iktidarsızlığın nedeni genellikle kalp kanı, yaşam enerjisi kaybına yol açan aşırı endişe duygusu ve yaşam enerjisini durduran korku ya da aşırı yağlı yiyecek ve alkol tüketimidir. Ayrıca nemli sıcaklığın oluşmasına, yaşam enerjisinin değişimine ve beynin kan beslenmesinin azalmasına neden olan aşırı sigara tüketimi de iktidarsızlığa neden olabilir. Bedensel veya ruhsal sebeplerden kaynaklanan iktidarsızlığın tedavisi için öncelikle bir uzmana başvurulması önerilir. Ancak bu çerçevede kozmik bilim ve bilinçle uygulanacak koruyucu nokta masajları ile iktidarsızlıktan korunmaya destek olabilirsiniz. İktidarsızlığı sebeplerine bağlı olarak ele alırsak, şu 5 metodu uygulamak tavsiye edilir:

1 ENERJİ BOŞLUĞUNA BAĞLI İKTİDARSIZLIK

Belirtileri; erbezinde soğukluk hissi uyandıran iktidarsızlık, zayıf düşme, yüz solgunluğu, nefes darlığı, baş dönmesi, kulak çınlaması, bel ve dizlerde halsizlik ve ağrı, soğuğa dayanamama, el ve ayaklarda üşüme, bol miktarda şeffaf idrar, ince yağlı tabakalı solgun dildir. Böbrekleri ısıtma ve böbrek enerjisini dengeleme yolu tavsiye edilir.

2 KALP KANI VE DALAK YAŞAM ENERJİSİ BOŞLUĞUNDAN KAYNAKLANAN İKTİDARSIZLIK
Belirtileri; iktidarsızlık, yüz solgunluğu, halsizlik, düşlerle bölünen uyku, sık uyanma ve uykusuzluk, el ve ayaklarda halsizlik, mide boşluğunun üst kısmında gerilme ve doluluk hissi, tat duyusunun kaybı, sık sulu gaita ve ince tabakalı solgun dildir. Kalp kanını besleme ve dalak yaşam enerjisini çalıştırma yolu önerilir.

3 KARACİĞER YAŞAM ENERJİSİ DURGUNLUĞUNA BAĞLI İKTİDARSIZLIK

Belirtileri; iktidarsızlık, bezginlik duygusu, sinirlilik, sık iç çekme, göğüste sıkkınlık, karnın üst kısmında gerilme ve dolgunluk hissi, ağızda acılık, iştahsızlık, kuru gaita, koyu renkli az miktarlı idrar ve ince sarı tabakalı kırmızı dildir. Karaciğer durumunu rahatlatarak iktidarsızlığı gidermek, bezginlik duygusundan kurtarmak ve destekleyici damarları çalıştırmak tavsiye edilir.

4 AŞAĞIYA AKAN NEMLİ SICAKLIKTAN KAYNAKLANAN İKTİDARSIZLIK
Belirtileri; iktidarsızlık, apış arasında ıslaklık ve kaşıntı ya da keskin ağrı, pis koku, tüm vücutta ağırlık ve rahatsızlık duygusu, göğüs ve karında gerilme ve sıkıntı hissi, iştahsızlık, koyu renkli az miktarda idrar ve ağrılı idrara çıkma, sık sıvı gaita ve anüs bölgesinde rahatsızlık ve yağlı sarı tabakalı dildir.

5 KORKUYA BAĞLI İKTİDARSIZLIK

Belirtileri; iktidarsızlık, seksüel faaliyetle ilgili endişe, huzursuzluk duygusu, düşlerle bölünen uyku, meni gelme, halsizlik ve ince yağlı tabakalı solgun dildir. Kalbi rahatlatma ve böbrekleri güçlendirme yolu önerilir.

ŞİFALI YEMEK TARİFLERİ
Kozmik kereviz çorbası
Malzemeler
* 1 adet kuşbaşı doğranmış kereviz
* 1 adet kuşbaşı doğranmış havuç
* 1 adet kuşbaşı doğranmış patates
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 baş soğan
* 4 diş sarımsak
* Bir tutam dereotu
* Hindistan cevizi rendesi
* 1,5 yemek kaşığı un
* 1 adet limon suyu
* Tuz, karabiber

İnce ince doğranmış soğan ve sarımsak zeytinyağında hafifçe sotelendikten sonra içine kuşbaşı şeklinde doğranmış havuç, kereviz, patates ve un eklenir. 2-3 dakika daha karıştırılan karışıma yaklaşık 1 litre soğuk su eklenir. Su kaynamaya başladığında tuzu ve baharatı ayarlanıp, ince doğranmış dereotu ile servis yapılır.

ENERJİ KUVVETTİR

Enerji kendini madde olarak değil, hareketle gösteren bir kuvvettir. Bir fizik kanununa göre, enerji evrende hiçbir zaman kaybolmaz. Sadece yaratıcısının kudreti ile başka enerjilere dönüşebilir

MARANKi DiYOR Ki! İKRÂ: OKU
İnsan enerjisi; düşüncelerimiz, olumlu hayallerimiz, yoga, spor, yoğunlaşma, solum gibi günümüzde de kullanılan çok basit pratik alıştırmalarda önemli ölçüde arttırılabilir.

PRATİK HASTALIK FORMÜLLERİ
Obezite, insan vücudunda kalp ve damar sistemi, solunum sistemi, hormonal sistem, sindirim sistemi gibi sistemleri etkileyen ve birçok önemli rahatsızlığa zemin hazırlayan bir hastalıktır. Obezite sorununuz varsa öncelikle kalınbağırsak mukozanızın düzelmesi gerekir. Bunun için 5 kuru incir, 5 gülkurusu kayısı ve 5 tane mürdüm eriği, bir litre suyun içinde 1 gece bekletildikten sonra, çay içerken şeker yerine kullanılması ya da yiyerek tüketilmesi önerilir.

İKTİDARSIZLIĞA NOKTALARLA DESTEK

İktidarsızlıkla ilgili tedaviye, aşağıdaki şekillerde görüldüğü gibi noktalarla masaj yapılarak destek olunması önerilir:
Üç çizgi rotasında uzun süreli bastırma
Du-meridyeni boyunca parmakla vibrasyon
Ön orta kanal 8 bölgesinde dairesel ovalama
Husye torbasını (erbezini) tutup çekiştirme, ön orta kanal 1 bölgesinde dairesel el gezdirme ve ovalama
Penisin çekiştirilmesi, anüs ve penis arası boşluğun tam ortasının silindir ovalanması