Yatmadan önce yemek yiyenler dikkat! Hastalıkları beraberinde getiriyor: Gırtlak reflüsü, ağız kokusu...

Düzensiz ve sağlıksız beslenme, hastalıkları da beraberinde getiriyor. Uzmanlar, özellikle yatmaya yakın yemek yemenin gırtlak reflüsüne neden olduğunu belirtiyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Eylül 2023 Güncelleme 09 Eylül 2023, 07:01
Yatmadan önce yemek yiyenler dikkat! Hastalıkları beraberinde getiriyor: Gırtlak reflüsü, ağız kokusu...

İÇİNDEKİLER

Hastaların hayat kalitesini düşüren gırtlak reflüsü, dikkatsiz beslenme yapan birçok kişide görülebiliyor.

Sabahları seste kısılma ve çatallanma, ağız kokusu, kronik geniz akıntısı ve kronik öksürük şeklinde belirtilerle ortaya çıkan hastalık, kişinin durumuna göre farklı yöntemlerle tedavi edilebiliyor.

Tedavi edilemediği takdirde mide ya da yemek borusunda fıtık varsa hastaların ameliyat edilmesi gerekebiliyor. Prof. Dr. Fatih Oğhan, gırtlak reflüsüyle ilgili önemli bilgiler veriyor:

KANSERE YOL AÇABİLİR
Gırtlak reflüsü, kansere dahi neden olabiliyor. Gırtlak reflüsü olanlarda ekstradan birtakım hastalıklar meydana gelebiliyor. Bunlar içerisinde gırtlak kanserinden tutun da kronik sinüzite kadar diş eti hastalıklarına kadar ağız kokusuna kadar pek çok hastalık bulunuyor.

Ayrıca reflünün mevsimsel görülme durumları da vardır. Kışın mevsim geçişlerinde ve bahar aylarında reflü rahatsızlıkları artıyor. Gırtlak reflüsünün yemek yemeyle ilişkisi vardır. Yatmaya yakın beslenenlerde sık görülür.

Yatmaya yakın yaklaşık 3 saat midenin boş kalması gerekiyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN