Uzmanlar uyardı: Sabah egzersizi kalp sağlığı için çok önemli!

Sağlıklı hayatın yolu, sağlıklı atan bir kalpten geçiyor. Öte yandan yapılan araştırmalar, sabah egzersizlerinin kalp sağlığı üzerindeki etkisini gösteriyor. İşte sizler için derlediğimiz 13 Mayıs tarihli TAKVİM gazetesi sağlık tavsiyeleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Mayıs 2023 Güncelleme 13 Mayıs 2023, 06:56
Uzmanlar uyardı: Sabah egzersizi kalp sağlığı için çok önemli!

İÇİNDEKİLER

Sağlıklı hayatın yolu, sağlıklı atan bir kalpten geçiyor. Yapılan araştırmalar, sabah egzersizlerinin kalp sağlığı üzerindeki etkisini gösteriyor. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Tuna Katırcıbaşı da araştırmaları değerlendiriyor. "Sabah egzersizi, kalp sağlığı için çok önemli olan vücudun iç saatini düzenlemeye ve uykuyu iyileştirmeye yardımcı olur" bilgisini veriyor.

Egzersiz yapmanın püf noktalarına değinen Prof. Dr. Katırcıbaşı, "Sabah yapılan egzersizin insülin duyarlılığını arttırdığı, TİP-2 diyabet ve kalp hastalığı riskini azalttığı kanıtlanmış durumda. Koşmak, bisiklete binmek, yüzmek ve özellikle kalp sağlığı için iyi olan aerobik bu egzersizlere sadece birkaç örnektir. Bu egzersizler kan basıncını düşürür ve kolesterolü dengeler" diyor.

KEMİK ERİMESİNE SAVAŞ AÇIN!
Osteoporoz, halk arasında kemik erimesi olarak biliniyor. 50'li yaşlardan sonra belirginleşen bu hastalığa karşı vakit kaybetmeden tedbir almak gerekiyor. Fizik Tedavi Uzmanı Doktor Murat Baloğlu, hastalığın yaygın kemik ağrısına yol açtığına dikkat çekiyor. "Osteoporoz artık erkeklerde de artık giderek yaygınlaşmaktadır. 50 yaş üzeri vatandaşın mutlaka bu konu üzerinde kontrole gelmeleri gerekir. Vatandaşlarımız yılda bir kez kemik taraması yaptırmalıdır" diyor.



KAJUYLA IŞILDASIN SAÇLAR
En lezzetli kuruyemişlerden kaju, kalp sağlığını korur. Kolesterolü dengeler. Yüksek tansiyonu düşürür. Saçları güçlendirir ve dökülmesini durdurur. Kemik dostu bu kuruyemiş, kanserle savaşır.



ROMATİZMAYA ACI BİBER
Yemekleri lezzetlendiren acı biber sağlığı da korur. Meme, prostat ve mide kanserinden koruyan acı biber, romatizma ve gut hastalıklarının doğal ilacıdır. Kemikleri güçlendirir.

TÜRK KAHVESİ KANSERİN ÇARESİ
Kilo ve şeker, pankreası vuruyor. Kanseri çağırıyor. Uzmanlar uyarıyor: Günde 1 fincan Türk kahvesi riski azaltıyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN