Uzmanından mevsimsel depresyona karşı tüketilebilecek 4 faydalı besin

Mevsimsel depresyon, özellikle sonbahar ve kış aylarında ortaya çıkıyor. İşte sizler için derlediğimiz 25 Kasım tarihli TAKVİM gazetesi sağlık tavsiyeleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Kasım 2023 Güncelleme 25 Kasım 2023, 06:59
Uzmanından mevsimsel depresyona karşı tüketilebilecek 4 faydalı besin

İÇİNDEKİLER

Mevsimsel depresyon, özellikle sonbahar ve kış aylarında ortaya çıkıyor. Beslenme uzmanı Kyle Crowley, bu dönemlerde kendilerini daha yorgun, hüzünlü ve gergin hisseden kişiler için tüketilebilecek 4 faydalı besini şöyle sıralıyor:

Balık: Somon, sardalya ve uskumru gibi yağlı balıklar, besleyici omega-3 yağ asitlerinin yanı sıra D vitamini açısından da zengin besinler arasında yer alıyor.
Yulaf: Kan şekerini dengeleyen ve ruh hali değişimlerini önleyen yüksek lif içeriğine sahip.

Meyve: Yaban mersini, çilek gibi bilişsel yetenekleri geliştirdiği bilinen meyveler stresle de mücadele ediyor.
Keten tohumu: Ruh hali ve zihinsel sağlık için çok önemli olmasının yanı sıra protein ve lif içeriyor.



TÜMÖRLERİ YOK 'ET'
ABD'DE yapılan yeni bir araştırmada, kırmızı et ve süt ürünlerinde vücudun bağışıklık hücrelerinin tümörler ve kanserlerle savaşmasına yardımcı olabilecek bir bileşik bulunduğu ortaya çıktı. Daha önceki çalışmalarda süt içmenin bazı kanser türlerine yakalanma olasılığını artırdığı açıklanmştı.

KABIZLIĞA KABAK
Balkabağı, A, B ve C vitaminleri açısından oldukça zengindir. Yüksek lifle kabızlığı önlemeye yardımcıdır. Hücre ve deri yenilenmesinde etkilidir.

ÖDEMSAVAR YEŞİL SOĞAN
Yeşil soğan, kalp rahatsızlıklarına iyi gelir. Kalp krizlerini önleyici etkisi vardır. Kanserle savaşır. Bağışıklı sistemini güçlendirir. Ödem attırır.

KALBE YER ELMASI
Yer elması, idrar söktürür. Potasyum açısından zengin olduğundan kalp-damar hastalıklarına karşı koruma sağlar. Mide ağrılarını hafifletir.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN