Uzmanı uyardı: Deri kanserinde 6 aya dikkat!

Uzmanı, deri kanserlerinin güneşin biriken etkisi ile en sık ileri yaştaki insanların vücudunun güneş gören bölgelerinde görüldüğünü söylüyor. İşte sizler için derlediğimiz 18 Ağustos tarihli TAKVİM gazetesi sağlık tavsiyeleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ağustos 2023 Güncelleme 18 Ağustos 2023, 07:03
Uzmanı uyardı: Deri kanserinde 6 aya dikkat!

İÇİNDEKİLER

Deri kanserleri, güneşin biriken etkisi ile en sık ileri yaştaki insanların yüz, el ve kol gibi vücudun güneş gören bölgelerinde görülüyor. 6 aydan daha uzun süredir iyileşmeyen yaraların varlığında doktora başvurulması gerekiyor.

Prof. Dr. Fatih Doğan, açık tenli kişilerin, kolay çillenenlerin, çok sayıda beni olanların ile benlerin boyut ve şeklinde değişiklik olanların deri kanseri riskinin arttığını söylüyor. Doğan, "Erkenden teşhis edilmeli ve tedavisine başlanılmalıdır. Bu kanserlerin tedavisi geciktirildiğinde hastaya yapılan cerrahi işlemlerin büyüklüğü artmakta ya da hastalık nedeniyle ciddi problemler yaşanmaktadır" diye konuşuyor.



DİŞLERE PAPATYA ÇAYI
Papatya çayı, sinirleri gevşetir. Uykusuzluğa iyi gelir. Sindirimi kolaylaştırır. Mide kramplarını geçirir. Diş ağrılarını hafifletir. Cildi güzelleştirir. Göz kapaklarında meydana gelen iltihaplanmaları tedavi eder. Solunum yolu hastalıklarının tedavisinde kullanılır.

ÖKSÜRÜĞE REÇEL
Reçel, şekerli oluşu ile kana kolay karışarak enerji veriyor. Mide ağrısını gideriyor. Grip ve öksürüğü kesiyor. Cilt hastalıklarını iyileştiriyor. Egzama ve çeşitli kaşıntıları gideriyor.

SAFRAYA ŞEFTALİ
Şeftali, safra kesesi ve karaciğer hareketlerini düzenlemeye yardımcıdır. İdrar söktürücü etkisi vardır. Kansere karşı koruyucudur. Sakinleştirici etkisi ile uykusuzluğu gidermeye yardımcıdır. Kalp dostudur. Kanı temizler. Cilde tazelik ve nem kazandırır.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN