Boğaz ağrısına ne iyi gelir?

Özellikle kış aylarında soğuk havalardan dolayı sıkça rastladığımız boğaz ağrısı bazen can sıkıcı olabilmektedir. Aslında doğal yöntemlerle boğaz ağrısından kurtulmak mümkün. Bünyenize ilaç eklemeden doğada bulunan şifalardan faydalanarak boğaz ağrınızı geçirebilirsiniz.

Giriş Tarihi 28 Şubat 2019, 10:12 Güncelleme 08 Mart 2019, 14:54
Boğaz ağrısına ne iyi gelir?

İÇİNDEKİLER

Yemek yerken ve bir şeyler içerken insanı rahatsız eden boğaz ağrısı gündelik yaşamı da zorlaştırır. Boğaz ağrısında bir de kuruluk eklendiğinde şikayetler daha da artar. Böylesi durumlarda boğazı nemli tutmak için bolca sıvı tüketmeli ve ılık içecekleri tercih etmelisiniz. Yaşanan bu olumsuz durumu en aza indirebilirsiniz. İşte sizler için derlediğimiz boğaz ağrısına iyi gelen doğal çözümler…

BOĞAZ AĞRISINA İYİ GELEN 5 DOĞAL ÇÖZÜM



Tuzlu su ile gargara yapın!

Enfeksiyonlar üzerinde tuzunfaydası oldukça büyüktür. Ilık su içerisine bir miktar tuz katarak gargara yapmak ağız ve boğazınızdaki pek çok soruna iyi gelecektir. Üst solunum yolu enfeksiyonlarından kaynaklı burun tıkanıklığı, boğaz ağrısı, bademcik şişmesi gibi rahatsızlıkların etkilerini de en aza indirecektir.



Elma sirkesi mucizesi ile tanışın!

Antibakteriyel özelliğe sahip olan elma sirkesi boğaz ağrısı üzerinde olumlu etkilere sahiptir. Ilık su içerisine bir çorba kaşığı elma sirkesi ekleyerek gargara yaparsanız ağızdaki bakterileri yok eder, böylece boğaz ağrısından da kurtulursunuz. Gün içerisinde elma sirkesi ile yapacağınız gargarayı tekrarlayabilirsiniz.



Limon suyu için!

C vitamini yönünden oldukça güçlü olan limon suyu, soğuk algınlığından kaynaklı boğaz ağrıları üzerinde iyileştirici etkiye sahiptir. İçerisine az miktarda tuz ve bal karıştırdığınızda antioksidan etkisi artar ve daha iyi sonuç verir. Limon suyu sayesinde boğazınız nemli kalacağından yumuşar ve ağrı azalır.



Adaçayı tüketmeyi unutmayın!

İçerisinde bulunan uçucu bileşenler sayesinde ağız ve boğazdaki enfeksiyonlarda oldukça etkilidir. Dolayısıyla enfeksiyon sonucunda boğazda başlayan ağrıyı geçiren özelliğe sahiptir. Aşırıya kaçmadan günde bir ya da iki fincan tükettiğinizde boğazınızdaki ağrısının büyük oranda azaldığını ve rahatladığını hissedeceksiniz.



Hindistan cevizi yağının gücünü keşfedin!

Güçlü ve faydalı yağlardan biri olan Hindistan cevizi yağı enfeksiyonlar ve iltihaplarla savaşan etkili bir besindir. Boğaz mukozasının yağlanmasını sağlayıp oldukça nem veren Hindistan cevizi yağı boğaz ağrısını da en aza indirir. Daha etkili olacağından günde bir çay kaşığı yutmayı tercih edebileceğiniz gibi kahve, çay ya da besinlere de katarak tüketebilirsiniz.