'Ömer abi yalan söylüyor'

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Şubat 2010 Güncelleme 15 Şubat 2010, 00:33
’Ömer abi yalan söylüyor’

İÇİNDEKİLER

39 Yaşındaki Sevgi Aslan, 25 Ocak'ta Ankara Keçiören'de Çaldıran Mahallesi Gözüpek Sokak'taki evinin banyosunda, 16 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş olarak bulundu. 3 ay önce 18 yaşındaki kızı Sevilay'ı evlendiren, ardından 20 yaşındaki oğlunu askere gönderen Sevgi Aslan, 9 yaşındaki kızı ve eşiyle birlikte yaşıyordu. Ancak eşini uğurladıktan sonra evine gelen kişi ya da kişiler, genç kadının yaşamına son verdi. Akşam evine gelen eşi Ömer Bey, kapıda kalınca, yan komşunun banyo penceresinden kendi evine geçmeye çalıştı, o sırada kapıyı açan komşu Meryem Hanım evdeki dağınıklığı görünce hırsız girdi sandı. Evine giren Ömer Aslan ise eşini banyoda kanlar içinde buldu. Sevgi Hanım'ın kızı Sevilay, "Katil içimizde. Apartmandan ya da akrabalarınızdan biri" diyerek şüphesini ortaya koyuyor. Sevilay'ın bildiklerini anlatmadığını iddia ettiği kişi ise yan komşuları Meryem Hanım… Sevilay, "Yan komşumuzla evlerimizin duvarı bitişik. Onlarda telefon çalsa bizde duyulur. Ama o sabah bizim evden hiç ses duymadığını söylüyor. Annem cama koşmuş, cam kanlar içinde… Vazolar kırılmış. Meryem annemin sesini nasıl duymaz? İlk gün babama annemin feryatlarını duyduğunu söylemişti şimdi yalanlıyor" diyor. Yan komşu Meryem Hanım ise suçlamalardan rahatsız…

'KAPISINDA ERKEK AYAKKABISI VARDI'
"Sabah 11:00 gibi uyandım… Çocuklarımla beraber banyoya girdim, yan taraftan 'Uf' gibi bir ses geldi. Normalde evdeki sesler gelir ama o gün hiç ses duymadım. Dışarı çıktığımda Sevgi Abla'nın kapısının önünde bir erkeğe ait siyah spor ayakkabısı vardı. Camını tıklattım, perdeleri kapalıydı. Kimse açmadı. Eve döndüm, 15:00 gibi çocuğumu bakkala göndermek için kapıyı açtığımda o ayakkabı kapının önünde yoktu. Saat 19:30'da Sevgi Abla'nın eşi Ömer Abi kapıyı çaldı. 'Yenge dışarıda kaldım. Arkada anahtar var galiba' dedi. Zaten sürekli bir yerlere giderdi. O yüzden telaşlanmadım. Ömer Abi'de kapı açma telaşı vardı sadece… Başka endişe sezmedim."

EŞİ 'ÖLDÜRÜP BANYOYA ATMIŞLAR' DEDİ

Meryem Hanım açıklamalarına şöyle devam etti: "Ömer Abi bizim banyodan kendi evine geçmek istedi. Botlarını çıkardı, banyoya girdi. Boyu yetmeyince, kömürlükten mavi bir merdiven getirdi. Benim kapımda duran sokak terliğini giydi, banyoya girdi. Ama sığamadı pencereden… 'Senin oğlanı geçirelim' dedi. İzin vermedim. 19:45'de eşim geldi. Daha önce ben de kapıda kalmıştım. Çilingir kilide sert bir cisimle vurup, kapıyı açmıştı. Ömer Abi'nin anahtarını aldım, eşimle birlikte kapıyı açtım. İçerideki karışıklığı görünce korktum, çığlık atarak 'Hırsız girmiş galiba' diye seslendim. Ayağında benim dışarıda giydiğim terliklerle eve koştu. Zaten ben girmedim o eve… Dışarıdan oraya buraya bakın diye bağırdım. Bütün komşular koşup geldi. En sonunda Ömer Abi 'Karımı öldürüp banyoya atmışlar' dedi. Başka da bir şey bilmiyorum. Ailenin beni neden suçladığını da anlamıyorum. Sevgi Abla'nın eşi doğru söylemiyor."

EVDEKİ TERLİKLER KİME AİT?
Meryem Hanım'ın, yaşananları anlatırken bu kadar detay vermesi stüdyoda bizlerin, ekran başında ise milyonların dikkatini çekti. Özellikle, Ömer Aslan'ın kendisine ait sokak terliğiyle evine girdiğini tekrarlıyordu. Bunun nedeni daha sonra ortaya çıktı. Polis, aileye "Evde, size ait olmayan bir eşya var mı?" diye sormuştu. Aile de bilgisayar masasının yanında gri bir terlik buldu. Terlik yan komşuya aitti. Bunun üzerine komşu, "Ömer Bey bizim evden o terlikle çıktı. Kendi evine de o terlikle girdi" dedi. Ömer Bey bu sözleri de yalanladı ve "Ben o evden botlarımı giyerek çıktım" dedi. Ömer Bey ile Meryem Hanım, 'Sevgi Aslan çığlık attı mı?' konusunun ardından 'Terlik' konusunda da çelişti… 3 çocuğu anasız bırakan bu vahşi cinayetle ilgili Ankara Emniyeti'ne ihbar yağıyor. "Görgü tanıkları konuştukça artan çelişkilerde doğruyu söyleyen kim?" sorusunun cevabı cinayetin üzerindeki sır perdesi aralanınca ortaya çıkacak.




FAİZLER DİP YAPTI!

13 KENTTE İŞSİZLİK ORANI DÜŞTÜ

ETTE BÜYÜK VURGUN

İMF'YE İHTİYAÇ YOK

KİRACILAR DİKKAT